Newcomers

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ

Διευθύνων Σύμβουλος Παπαστράτος

«Στην Παπαστράτος χτίζουμε το αύριο κάθε μέρα…». Με αυτήν του την αναφορά ο CEO, Γιώργος Μαργώνης, συμπυκνώνει σε λίγες μόνο λέξεις τη νέα εποχή για την εν Ελλάδι θυγατρική της Phillip Morris. Tης οποίας ηγείται μετά την αναβάθμιση του Χρήστου Χαρπαντίδη σε αντιπρόεδρο Ευρώπης.

Ο Γιώργος Μαργώνης είναι «γέννημα θρέμμα» της Παπαστράτος. Πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες της ιστορικής καπνοβιομηχανίας το 2001. Όταν και εντάχθηκε στο τμήμα πωλήσεων.

Από τότε έχει ηγηθεί, μεταξύ άλλων, των εμπορικών λειτουργιών της εταιρείας και έχει διατελέσει επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής πωλήσεων στην Ελβετία και γενικός διευθυντής της Βουλγαρίας για την PMI.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, βρίσκεται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας έχοντας μία αποστολή: Να οδηγήσει την Παπαστράτος στη νέα εποχή. Με ισχυροποιημένο τον ρόλο της Ελλάδας για τη μητρική εταιρεία και με πολύ ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα για τη χώρα.

Η αλλαγή σκυτάλης στη διοικητική πυραμίδα της εταιρείας συνοδεύτηκε και από μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, καταδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της Παπαστράτος για την PMI.

Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο ενισχύεται με τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής, δύο για την παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού TEREA και δύο γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης. Με την επένδυση θα δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας και με την ολοκλήρωσή της το 2024 οι συνολικές εξαγωγές της Παπαστράτος θα ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις όμως δεν περιορίζονται στις παραγωγικές μονάδες. Μόλις πρόσφατα ο Γιώργος Μαργώνης ανακοίνωσε μια νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη ριζική ενεργειακή αναβάθμιση του εργοστασίου της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του.

Το 2017, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η Παπαστράτος προχώρησε σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού της Philip Morris International. Μια επένδυση που σηματοδότησε την έναρξη του ριζικού μετασχηματισμού της σε εταιρεία τεχνολογίας, με όχημα την επιστήμη και όραμα το τέλος του τσιγάρου.

Το 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της, με νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος ενίσχυσε την παραγωγική δραστηριότητα των καινοτόμων προϊόντων θέρμανσης καπνού που παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Μια επένδυση το ύψος της οποίας, έως το τέλος του 2022, τελικά ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Με την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής εξωστρέφειας αλλά και του οικονομικού αποτυπώματος της Παπαστράτος, με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης, το κοντέρ των συνολικών επενδύσεων στη χώρα θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ έως το 2025.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα