• Πολιτική

    Σπίρτζης σε Κασσελάκη: Αν συνεχίσουμε έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσαθρωθεί

    • NewsRoom
    Σπίρτζης

    Χρήστος Σπίρτζης


    Την αγωνία του για το ενδεχόμενο περαιτέρω συρρίκνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ανοιχτά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.

    «Σύντροφε Στέφανε, και όσοι είστε σε διακριτές θέσεις, στο γραφείο του Προέδρου ή στις Επιτροπές που διαβάζουμε στον Τύπο, δεν υπάρχει καμία διάθεση εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

    Υπάρχει όμως η αγωνία, αν συνεχίσουμε έτσι, να αποσαθρωθεί κ’ να συρρικνωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, παρατηρώντας πως «έχει επιλεγεί, στην ίδια γραμμή, τα μόνα ή τα κύρια ζητήματα που θέτουμε, να είναι τα ζητήματα των δικαιωμάτων και μάλιστα κατά την άποψη μου, άστοχα, με επιβολή κομματικής πειθαρχίας σε ανύπαρκτο σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη».

    «Είναι νομίζω μόνο δική μου διαπίστωση, αλλά δεν ξεπερνάμε την δύσκολη φάση που διερχόμαστε ως κόμμα, αν ο κάθε πολίτης ακούει για το ΣΥΡΙΖΑ, για το σχέδιο νόμου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για τις Σπέτσες, για την χρηματοδότηση του κόμματος από τον πρόεδρο» σημείωσε, για να προσθέσει πως «είναι επίσης γνωστό ότι εκατοντάδες σύντροφοι μας, με πενιχρά οικονομικά πληρώνουν από την τσέπη τους για να κρατήσουν τα γραφεία μας σε όλη την Ελλάδα.

    Και άλλοι έχουν δανειστεί και αποπληρώνουν για χρόνια την εκπροσώπηση του χώρου στις δημοτικές εκλογές».

    «Όλοι αυτοί οι σύντροφοι, δεν έχουν πει λέξη όλα αυτά τα χρόνια και σωστά δεν έχουν πει. Δεν μπορεί να γίνεται ζήτημα η χρηματοδότηση του κόμματος», όπως είπε.

    Επιπλέον, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές, «δεν μπορεί σήμερα ούτε το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ούτε το κόμμα των Δημοκρατιών και Σοσιαλιστών να αντιμετωπίσουν το καθένα μόνο του το Λαϊκό κόμμα, και σε Ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Η πορεία προς το συνέδριο και η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου στο επίκεντρο της ΚΕ

    Παύλος Μαρινάκης: H πρόκληση της πολιτικής μας είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

    Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία



    ΣΧΟΛΙΑ