• Real Estate

    Ελληνικό: Προχωρούν οι βίλες, ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development


    Με την έγκριση των προμελετών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προχωρά η αδειοδότηση της κατασκευής των παραθαλάσσιων βιλών στο Ελληνικό.

    Η συνεδρίαση του ΚΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα και καλείται να εγκρίνει την ανέγερση τριών ακόμη βιλών στο παράκτιο μέτωπο.

    Μία από τις βίλες ανήκει στην Emerald Residence, ανώνυμη εταιρεία που φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα ο Χαμέντ ελ Σιάτι, Αιγύπτιος που κρατά τα σκήπτρα του τουρισμού στη χώρα του, διοικώντας έναν από τους κολοσσούς του κλάδου. Ο Χαμέντ ελ Σιάτι και ο γιος του είναι ιδιοκτήτες της Travco Group, μία από τις εταιρείες κολοσσούς στον τομέα του τουρισμού, που διαχειρίζεται 3,6 δισ. ευρώ ετησίως και διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 77 ξενοδοχεία σε Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαλδίβες, καθώς και στόλο από 700 οχήματα και κρουαζιερόπλοια για μίνι περιηγήσεις στον Νείλο, απασχολώντας περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους. Μάλιστα, έχει επενδύσει και στην TUI, αποκτώντας ποσοστό περίπου 3% το 2020. Στο Ελληνικό αναπτύσσει διώροφη κατοικίας με πατάρι, υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπόγειο με κύριους και βοηθητικούς χώρους και εξωτερική πισίνα.

    Δύο διώροφες κατοικίες με έναν υπόγειο όροφο στάθμευσης, βοηθητικών και κύριων χώρων, πατάρια, φυτεμένα δώματα, δύο ανοιχτές πισίνες και δύο υδάτινες επιφάνειες ανεγείρονται και στο οικόπεδο ιδιοκτησίας των Γεωργίου και Στέλιου Κοτιώνη, επικεφαλής των Ogilvy και Foss Productions, αντίστοιχα.

    Τέλος, το ΚΑΣ καλείται να εγκρίνει την ανέγερση τριώροφη μονοκατοικίας με ένα υπόγειο όροφο στάθμευσης, βοηθητικών και κυρίων χώρων, πατάρι, φυτεμένο δώμα, ανοιχτή πισίνα, υδάτινες επιφάνειες και φυλάκιο, ιδιοκτησίας της εδρεύουσας στην Κύπρο, TONGANO Ltd.

    Στους αγοραστές των παραθαλάσσιων οικοπέδων ανήκει επίσης ο συνιδρυτής της Softomotive, Μάριος Σταυρόπουλος, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, γνωστός από την τεχνική εταιρεία Ιντερκάτ και νέος δήμαρχος Λαμίας, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και, μεταξύ άλλων, ο Yoav Harlap, υψηλόβαθμο στέλεχος της Colmobil, η οποία είναι αντιπρόσωπος των Mercedes-Benz.

    Έσοδα 214 εκατομμυρίων από τις βίλες

    Έως το τέλος του 2023 είχαν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες για τρία από τα 28 οικόπεδα στα οποία θα κατασκευαστούν οι πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες, ενώ για επιπλέον 10 οικόπεδα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας. Επίσης, είχαν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές σε δύο από τα τέσσερα οικόπεδα των condos, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εκσκαφές για τα άλλα δύο οικόπεδα και περί τα τέλη του 2023 θα ξεκινήσει η σκυροδέτηση της πλάκας ισογείου σε δύο από τα τέσσερα οικόπεδα.

    Η μέση τιμή των παραθαλάσσιων κατοικιών που έχει ρίξει στην αγορά η Lamda Development φτάνει τα 12.300 ευρώ ανά τετραγωνικό, με την παραχωρησιούχο του Ελληνικού να υπολογίζει τις εισπράξεις από τα οικόπεδα των βιλών σε 214 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου εισπράχθηκαν συνολικά 448 εκατ. ευρώ, κυρίως από τις κατοικίες, ενώ τα αναβαλλόμενα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων του εννεαμήνου, τα οποία αναμένεται να αναγνωριστούν σταδιακά στην κατάσταση αποτελεσμάτων, ανήλθαν σε 253 εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται πως η Lamda ρίχνει στην αγορά περίπου 1.100 κατοικίες κατά την πρώτη φάση της ανάπλασης, δηλαδή έως το 2027.

    Διαβάστε επίσης:

    Λίνα Μενδώνη για Γιώργο Λάνθιμο: Οι δύο Χρυσές Σφαίρες αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν

    MyAuto: Οι πληροφορίες των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

    Ambrosia Capital για Intralot: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος 1,55 ευρώ ανά μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ