ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 18χρονος ο οποίος σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδερφό του, το βράδυ της Τρίτης, στη Νέα Σμύρνη.
Ο 18χρονος επέμεινε ότι βρισκόταν σε άμυνα, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από τον αδελφό του, και ότι τον χτύπησε με το ψαλίδι για να προφυλαχθεί. Όπως είπε δεν ήθελε να του κάνει κακό και πρόκειται για ένα ατύχημα.
Σύμφωνα και με τις καταθέσεις της μητέρας και της γιαγιάς των δυο νέων, ο καυγάς των δύο αδελφών ξεκίνησε με αφορμή μια μπλούζα.
Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 18χρονος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως είναι ένα «πονεμένο παιδί», καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων του τον επηρέασε τόσο αυτόν όσο και τον μικρότερο αδελφό του. «Σήμερα είμαι σχεδόν 18 ετών , πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνο του αδελφού μου».
Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας έκριναν τον 18χρονο προφυλακιστέο για κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας που του αποδίδονται.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρονου είχαν καταθέσει νωρίτερα στην ανακρίτρια οι συγγενείς του, η μητέρα του, η γιαγιά του και η σύντροφος του.
Η κηδεία του 16χρονου αδελφού του πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, σε βαρύ κλίμα.
Διαβάστε επίσης
Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη
Θλίψη και βαθεια οδύνη στην κηδεία του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιοι κλάδοι πρέπει να την εφαρμόσουν από την 1η Ιανουαρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεξικό: Επιμένει στον διάλογο μετά το νέο μέτωπο της κυβέρνησης Τραμπ για δασμούς 21% στις μεξικανικές ντομάτες
- Σπύρος Μπιμπίλας για Κούγια: Δεν θα αποσύρω τις αγωγές για ηθικούς λόγους
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μία επιτυχία της πολιτισμικής μας διπλωματίας»
- Skoda: Έσοδα ρεκόρ 27,8 δισ. ευρώ και κέρδη 2,3 δισ. ευρώ το 2024
