ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Οι μέρες για τα Χριστούγεννα μετράνε αντίστροφα και τα σπίτια μας γεμίζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την τέλεια συνταγή για το κλασικό και παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα!
Συστατικά
- 500 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. ανθόνερο
- 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
- 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
- Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας για να το κάνουμε τρίμμα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
- Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε μια στρώση από τους κουραμπιέδες στην πιατέλα σερβιρίσματος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους κουραμπιέδες και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
❗ Tip από τον Άκη: Αν δεν έχετε μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολο πανετόνε από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στουρνάρας: Πολύ σημαντικό ένας πολίτης να είναι οικονομικά εγγράμματος – Παρουσιάστηκε το «Αλφαβητάρι της οικονομίας για εφήβους»
- Η Novo Nordisk επενδύει σε Νέα Υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής
- Σταϊκούρας: Ο αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα – Κακαβιά θα συμβάλλει στην περιφερειακή και την εθνική ανάπτυξη
- Σε νέους ιδιοκτήτες από σήμερα τα ακίνητα της «Αλλατίνη» και της «Μαλαματίνα»