ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Gingerbread brownies είναι η συνταγή που προτείνει για σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης.
Φτιάξτε ένα τέλειο γιορτινό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Gingerbread brownies με frosting τυριού και σάλτσα καραμέλας!
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
- 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. μελάσα, ή μέλι
- 2 αυγά, μεσαία
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1-2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1-2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- βούτυρο, για το ταψί
- κακάο, για το ταψί
Για το frosting
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
- sprinkles, ζάχαρης, πολύχρωμα
- 80 γρ. σάλτσα καραμέλας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μελάσα, και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, τη σόδα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα, βούτυρο και κακάο.
- Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Cinnamon rolls μελομακάρονο από τον Άκη Πετρετζίκη
Εύκολο πανετόνε από τον Άκη Πετρετζίκη
Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη