• Ναυτιλία

    Performance Shipping (Αλίκη Παληού): Πούλησε πλοίο με 39,3 εκατ. δολάρια με κέρδος 17,3 εκατ. δολαρίων

    Αλίκη Παληού, Πρόεδρος ΔΣ της Performance Shipping

    Αλίκη Παληού, Πρόεδρος ΔΣ της Performance Shipping


    Η Performance Shipping Inc., της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου γνωστοποίησε σήμερα ότι, μέσω μιας θυγατρικής που της ανήκει εξ ολοκλήρου, ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα πώληση του δεξαμενόπλοιου Aframax M/T P. Kikuma, κατασκευής 2007 για 39,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με την παράδοση του πλοίου στους νέους ιδιοκτήτες της.

    Μετά την πώληση του P. Kikuma, ο στόλος της εταιρείας αποτελείται σήμερα από επτά δεξαμενόπλοια Aframax και ένα δεξαμενόπλοιο LR2 Aframax LNG που αναμένεται να παραληφθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

    «Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η ολοκλήρωση της πώλησης του παλαιότερου δεξαμενόπλοιου Aframax μας οδηγεί σε ένα ακόμα πιο ελκυστικό προφίλ στόλου που αποτελείται από νεότερα πλοία. Αυτή η στρατηγική αλλαγή τοποθετεί την εταιρεία μας ευνοϊκά για να κεφαλαιοποιήσει τη θετική δυναμική του περιβάλλοντος ναύλωσης δεξαμενόπλοιων. Η ακαθάριστη τιμή πώλησης των 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ όχι μόνο αποφέρει κέρδος περίπου 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση του πλοίου κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά διευκολύνει επίσης την προπληρωμή των 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το ανεξόφλητο χρέος μας με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., για την εξασφάλιση των πλοίων M/T P. Kikuma και M/T P. Monterey. Με έναν ισχυρό ισολογισμό, η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να επιδιώξει τους στόχους ανανέωσης και επέκτασης του στόλου της».

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Ελλάδα είναι η μητέρα πατρίδα για την Κύπρο και στην ναυτιλία

    Γιάννης Παππάς: Ξεκίνησαν οι καταβολές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

    Συνάντηση Στυλιανίδη με Ντόζα (ΒΕΠ) για θέματα ναυτιλιακής εκπαίδευσης και ναυπηγοεπισκευής



    ΣΧΟΛΙΑ