Τέλη δεκαετίας του ’70 και στις πανέμορφες Σπέτσες, πάντα κοσμοπολίτικες, η «αρχόντισσα» του Σαρωνικού, όπως έλεγαν το νησί, δύο συνομήλικα παιδιά παίζουν στη θάλασσα.

Δύο ξαδέρφια που ανήκουν σε δύο από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας και που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε από μικρά παιδιά να ζουν μέσα στον πλούτο.

1

Από τη θάλασσα των Σπετσών το παιχνίδι συνεχιζόταν σε μια πανέμορφη βίλα στην θέση Παναγία Αρμάτα, το πιο δημοφιλές σημείο του νησιού.

Τα δύο ξαδέρφια ζούσαν ανέμελα παιδικά χρόνια παίζοντας μαζί τα καλοκαίρια και τίποτε δεν προμήνυε τα όσα θα συνέβαιναν 40 χρόνια αργότερα.

Αλκης Δαυίδ και Χρήστος Λεβέντης, οι οικογένειες των οποίων συνδέονταν και επιχειρηματικά και συγγενικά, συμβολίζουν σήμερα αυτό που κινηματογραφικά συνηθίζουμε να λέμε «Κράμερ εναντίον Κράμερ», ένας σφοδρός ενδοοικογενειακός πόλεμος που προφανώς έχει βαθύτερα αίτια.

Ενας πόλεμος που κορυφώθηκε μετά την απόφαση του Χρήστου Λεβέντη να «χτυπήσει» σε πλειστηριασμό το πανέμορφο εξοχικό του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες. Και να το αποκτήσει μάλιστα προσφέροντας ποσό της τάξης των 12,1 εκατ. ευρώ, 3 εκατ. ευρώ πάνω από την τελευταία προσφορά, δείχνοντας ότι το σπίτι των παιδικών του αναμνήσεων το ήθελε πολύ.

Ακόμη κι αν αυτή του η κίνηση γνώριζε ότι θα άνοιγε τον Ασκό του Αιόλου με τον παιδικό φίλο και ξάδερφό του Αλκη Δαυίδ.

Και από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν το αρχοντικό στην Παναγιά Αρμάτα βγήκε σε πλειστηριασμό, έχει ξεκινήσει ένας αδυσώπητος πόλεμος με εξώδικα και νομικές διαδικασίες, αλλά και με προσωπικά μηνύματα και πικρίες που βγήκαν στο φως.

Αλλωστε, από τη μια έχουμε τον ιδιοκτήτη της βίλας, τον θορυβώδη, εξωστρεφή, bon vivant Αλκη Δαυίδ, που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές το παγκόσμιο life style με τα εκκεντρικά καμώματά του.

Κι από την άλλη, έχουμε τον σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, εσωστρεφή και καθόλου κοσμικό και επικοινωνιακό επιχειρηματία Χρήστο (Χριστόδουλο) Λεβέντη, ο οποίος ζει μόνιμα στο Λονδίνο, αλλά λατρεύει πάντα την Ελλάδα και ειδικά τις Σπέτσες.

Σε αντίθεση με την χαρισματική συγγραφέα και σύζυγό του Ελεάννα Βλαστού (έχουν και ένα γιο), η οποία εξαιτίας της δουλειάς της είναι αρκετά εξωστρεφής.

Το νέο επεισόδιο στην σκληρή μάχη των δύο, γράφτηκε με ένα νέο εξώδικο που έστειλε ο Δαυίδ στον Λεβέντη, αποκαλύπτοντας ορισμένες πτυχές της υπόθεσης τις οποίες δεν γνώριζε το ευρύ κοινό.

Οι κατηγορίες που έφεραν τους πλειστηριασμούς

Να υπενθυμίσουμε απλά ότι το αρχοντικό στις Σπέτσες εκπλειστηριάστηκε εξαιτίας μιας σοβαρής δικαστικής διαμάχης που είχε ο Αλκης Δαυίδ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, το 2019 το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση με διακίνηση κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων που βρέθηκαν στο τζετ του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 300.000 δολαρίων. Κατά τον ίδιο, η κάνναβη ήταν η πρώτη ύλη για τα προϊόντα Swissx, μία φίρμα που ανέπτυξε στο Λος Άντζελες, για να προωθήσει τη βοτανοθεραπεία.

Εκείνη την περίοδο το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες δικαίωσε τη Λόρεν Ριβς που εργαζόταν για λογαριασμό του Δαυίδ, για σεξουαλική κακοποίηση.

Το δικαστήριο της Καλιφόρνιας επιδίκασε 4.350.000 δολάρια αποζημίωση στη Ριβς, η οποία προχώρησε μέσω των ελληνικών δικαστηρίων στον πλειστηριασμό της βίλας Δαυίδ στις Σπέτσες.
Την ίδια χρονιά, οι ένορκοι επιδίκασαν 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στη Mahim Khan, πρώην βοηθό παραγωγής που εργαζόταν στις εταιρείες του Δαυίδ στο Λος Άντζελες για ανάλογες κατηγορίες.

Ο Δαυίδ απάντησε πως «η δίκη αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο το σύστημα είναι κατεστραμμένο, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το εργατικό δίκαιο, για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία στην πολιτεία της Καλιφόρνια».

Άλκης Δαυίδ

Επίσης, μία ακόμη υπάλληλος κρίθηκε δικαστικά ότι πρέπει να αποζημιωθεί με 11,1 εκατομμύρια δολάρια, αφού ισχυρίστηκε ότι την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του.

Ακόμα μία δικαστική απόφαση αποφάνθηκε υπέρ μιας άλλης γυναίκας, επιδικάζοντάς της 650.000 δολάρια ως αποζημίωση και 4,35 εκατομμύρια δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση στον Δαυίδ.

Το 2016, ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ έβαλε τα χέρια του στο λαιμό της και έσπρωξε την καρέκλα της σε έναν τοίχο.

Πάνω από 70 εκατ. δολάρια δηλαδή επιδίκασαν διάφορα δικαστήρια για σοβαρές κατηγορίες που αντιμετώπισε ο Δαυίδ έπειτα από καταγγελίες γυναικών.

Η ώρα της κρίσης για τη βίλα στις Σπέτσες ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Ότι δηλαδή ο Χρήστος Δαυίδ θα βρισκόταν απέναντι στον ξάδερφό του και θα «χτυπούσε» το ακίνητο.

Αποκαλυπτικό εξώδικο

Οι αποκαλύψεις που έρχονται μέσα από το εξώδικο που ετοίμασε ο Αλκης Δαυίδ σε βάρος του Χρήστου Λεβέντη, είναι συγκλονιστικές. Αλλά και αποκαλυπτικές για το πώς ο πρώτος προσπαθεί να κρατήσει την περιουσία του, και αυτή να μην καταλήξει στον άλλοτε παιδικό του φίλο, αλλά τώρα μισητό εξάδερφό του.

Κατ’ αρχάς η πρώτη είδηση από το εξώδικο είναι ότι ο Λεβέντης έχει ζητήσει από τον Δαυίδ να του παραδώσει τα κλειδιά του εξοχικού, ουσιαστικά δηλαδή να αποχωρήσει από το εκπλειστηριασθέν ακίνητο, παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος έχει πάει στα δικαστήρια για να μπλοκάρει τη μεταβίβαση.

Μαθαίνουμε, επίσης, ότι σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Αλκης Δαυίδ, στο παρελθόν ο Λεβέντης είχε συμφωνήσει ότι το αρχοντικό των Σπετσών ανήκει στη Δήμητρα, χήρα του Ανδρέα Δαυίδ η οποία διαμένει εκεί για 40 χρόνια.

Γράφει συγκεκριμένα ο Αλκης Δαύιδ: «Εκπληκτος πληροφορήθηκα προ ημερών ότι ζήτησες να σου παραδώσω την οικία μου στη θέση Παναγία Αρμάτα ή Αρμάδα, ευρισκομένη στο υπ’ αριθμ. 449 Ο.Τ. του ομωνύμου Δήμου της νήσου Σπετσών, κάτι το οποίο γνωρίζεις καλώς, με βάση τα συμφωνηθέντα, ότι δεν έχεις δικαίωμα να πράξεις.

Γνωρίζεις καλά ότι η εν λόγω οικία που εκπλειστηριάστηκε στις Σπέτσες την 27/9/2023 είναι ιδιοκτησία μου και έχεις αναγνωρίσει τη συμφωνία που έχουμε καταρτίσει, προκειμένου να παραμείνει η εν λόγω ιδιοκτησία στη μητέρα μου, Δήμητρα, χήρα Ανδρέα Δαυίδ, μέτοχο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εταιρεία Γενικών Εμφιαλώσεων Α.Ε., η οποία κατοικεί στην οικία αυτή μέχρι και σήμερα, εντός της οποίας ευρίσκονται πράγματα αξίας, πίνακες και άλλα κινητά πράγματα».

Και η ακόμη πιο μεγάλη αποκάλυψη έρχεται στο εξής σημείο του εξωδίκου προς τον ξάδερφό του. «Οπως γνωρίζεις, η μητέρα μου, Δήμητρα Δαυίδ, ασκεί τη νομή τής εν λόγω ιδιοκτησίας ήδη για χρονικό διάστημα πέραν των 40 ετών. Οπως σου έχω εκθέσει, σε περίπτωση που επιθυμείς να αποκτήσεις την κυριότητα του ακινήτου από τη μητέρα μου, οφείλεις ποσόν 30.000.000 ευρώ ως τίμημα μεταβίβασης του εν λόγω ακινήτου, και έχεις αποδεχθεί την ανωτέρω συμφωνία μας».

Ουσιαστικά ο Δαυίδ κατηγορεί τον εξάδερφό του ότι αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παραμείνει το ακίνητο στην Δήμητρα Δαυίδ. Αλλά κι ότι αν ο Χρήστος Λεβέντης ήθελε να αποκτήσει τη βίλα θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ. Οσο προφανώς αποτιμάται το εξοχικό με όλα τα πράγματα αξίας που υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Του προσάπτει δηλαδή ότι είχε αποδεχτεί ότι ιδιοκτήτης της βίλας είναι η μητέρα του Δαυίδ και θεία του Λεβέντη και σε περίπτωση που ήθελε να την αγοράσει θα έπρεπε να καταβάλει το ανωτέρω ποσό, όπως είχε συμφωνήσει.

Κανείς δεν γνωρίζει, πλην των αντίπαλων πλευρών, αν πρόκειται για μια έγγραφη συμφωνία ή απλά ήταν μια «συμφωνία κυρίων». Η ουσία είναι ότι μετά τον πλειστηριασμό ο Χρήστος Λεβέντης έγινε κύριος του ακινήτου όχι με 30 εκατ. ευρώ αλλά με 12,1 εκατ., όσα προσέφερε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η προειδοποίηση του Δαυίδ στον Λεβέντη

Ο Αλκης Δαυίδ έρχεται με το εξώδικο να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα στον Λεβέντη λέγοντας: «… Για τους λόγους αυτούς καλείσαι να απέχεις από οποιαδήποτε όχληση σε βάρος εμού και της μητέρας μου επί της ιδιοκτησίας στη θέση Παναγία Αρμάτα ή Αρμάδα. Να απέχεις από οποιαδήποτε πράξη, νομική ή πραγματική, περί αποβολής μου από την εν λόγω οικία, τη νομή και κατοχή της οποίας έχει η μητέρα μου, Δήμητρα, χήρα Ανδρέα Δαυίδ, και για οποιαδήποτε παρενόχλησή της θα ασκήσω κάθε δικαίωμα που παρέχει ο νόμος, επιφυλασσόμενος για τις αστικές και ποινικές ευθύνες σου περί αυτοδικίας».

Κι εδώ είναι το κομβικό σημείο του πολέμου που είναι σε εξέλιξη. Ο Δαυίδ προειδοποιεί τον Χρήστο Λεβέντη ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον σε περίπτωση που θελήσει να πάρει το εξοχικό στις Σπέτσες και προχωρήσει σε οχλήσεις προς τη μητέρα του η οποία χρησιμοποιεί το ακίνητο.

Θα έχει βεβαίως ενδιαφέρον η απάντηση του Λεβέντη στο εξώδικο αυτό και αν θα «σηκώσει το γάντι» που του έριξε ο Δαυίδ. Ο πρώτος άλλωστε πλειοδότησε στον πλειστηριασμό και θα απαιτήσει κάποια στιγμή να περάσει στην κατοχή του το αρχοντικό των Σπετσών.

Άλκης Δαυίδ και η μητέρα του Δήμητρα Δαυίδ

Εκτός κι αν ο Δαυίδ καταφέρει με νομικούς τρόπους να ακυρώσει τον πλειστηριασμό.

Αλλωστε ο ιδιοκτήτης περιμένει την απόφαση του Εφετείου στο οποίο έχει προσφύγει, μια απόφαση που δεν αναμένεται πριν από το καλοκαίρι. Επομένως, πολύ δύσκολο έως αδύνατο να παραδώσει τα κλειδιά του αρχοντικού στον Χρήστο Λεβέντη. Ισως το νέο εξώδικο και οι αποκαλύψεις που γίνονται για συμφωνίες των δύο ανδρών να ρίξουν λάδι στη φωτιά η οποία φαίνεται ότι σιγοκαίει εδώ και χρόνια κι έχει παρελθόν.

Αλλωστε, μετά τον πλειστηριασμό σε δήλωσή του ο Αλκης Δαυίδ είχε ξεκαθαρίσει πόσο άσχημες ήταν οι σχέσεις των δύο ανδρών. Είχε πει τότε στο «Πρώτο Θέμα»: «Οταν μιλήσαμε, μου είπε ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του γι’ αυτό το ύπουλο χτύπημα που έκανε. Γνωρίζω τον Χρήστο Λεβέντη όλη μου τη ζωή και με αυτό που έκανε αποδεικνύεται ότι η ίδια σου η οικογένεια μπορεί να ενεργήσει όπως ένα παράσιτο ή όπως θα λειτουργούσε ένας άγνωστος. Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια παρέμεινε τελικά με το παιδικό του μόριο. Δεν μπορείς να το αντιληφθείς απλώς κοιτώντας τον;».

Ποιο είναι το ακίνητο στις Σπέτσες

Το ακίνητο που «χτυπήθηκε» από τον Χρήστο Λεβέντη και ο οποίος βγάζει πάνω από 12 εκατ. από την τσέπη του, βρίσκεται κοντά στην Παναγιά Αρμάτα και ο πλειστηριασμός αφορούσε δύο οικόπεδα κι ένα γήπεδο επί των οποίων έχει ανεγερθεί το σπίτι.

Συγκεκριμένα, το σφυρί χτύπησε για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 1847,64 τ.μ., ακόμη ένα οικόπεδο 1412,90 τετραγωνικών μέτρων και ένα γήπεδο 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ενώ η απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων.

Επί των οικοπέδων έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία πισίνα επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων. Το πρώτο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο.

Το υπόγειο έχει επιφάνεια 72,06 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 95,78 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 12,25 τετραγωνικά μέτρα. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο.

Το υπόγειο έχει επιφάνεια 57 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 278,84 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά 112.

Το τρίτο κτίριο αποτελείται από μία ημιυπόγεια κατοικία μία ισόγεια κατοικία και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο.

Η ημιυπόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 77,97 τετραγωνικά μέτρα. Η ισόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 41,50 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 61,60 τετραγωνικά μέτρα. Τέλος, το τέταρτο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, έχει έκταση 53,86 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από βοηθητικά κτίρια πισίνας.

Η έκταση περιλαμβάνει επίσης τέσσερα οικήματα, που κατά καιρούς φιλοξένησαν φίλους και συνεργάτες του Άλκη Δαυίδ και της οικογένειάς του, ενώ και ο ίδιος συνήθιζε να περνάει αρκετό χρόνο στη βίλα όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι δύο αντίπαλοι

Έχει χαρακτηριστεί εκκεντρικός, απασχολεί συχνά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι διαφορετικός από τα συνηθισμένα επιχειρηματίας, ο οποίος αντιμετωπίζει ωστόσο συχνά δικαστικές διαμάχες.

Ο Αλκης Δαυίδ είχε βρεθεί κάποτε στη λίστα με τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπων του βρετανικού λόμπι, ενώ παλιότερα είχε διεκδικήσει τον τίτλο του πλουσιότερου Ελληνοκύπριου της Βρετανίας.

H προσωπική περιουσία του υπολογιζόταν στα 1,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το celebritynetworth.

Η ακίνητη περιουσία του ήταν, ομολογουμένως, μεγαλύτερη. Πριν από δύο χρόνια, το Mansion Global έκανε γνωστό ότι βγαίνει στην αγορά για 28,5 εκατομμύρια δολάρια, κατοικία στο Μαλιμπού, αγαπημένο μέρος του Δαυίδ.

Επρόκειτο για κατοικία απαύγασμα της πολυτέλειας τεσσάρων υπνοδωματίων με αντίστοιχο αριθμό μπάνιων στην παραλία της Καλιφόρνια, εξοπλισμένο με δύο Tesla Powerwalls για να παράγει τη δική του ηλιακή ενέργεια, πρώην ιδιοκτησίας εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, που συνδεόταν με τον Δαυίδ.

Το 2015 άλλη αγγελία που επικαλούνταν οι Los Angeles Times αφορούσε στην πώληση ενός διώροφου σπιτιού με έξι υπνοδωμάτια και 11 μπάνια στο Beverly Hills, έναντι 35 εκατομμυρίων.

Οι παρενοχλήσεις & οι αποζημιώσεις

Τα φώτα, βέβαια, έπεσαν πάνω του λόγω της προσωπικής του ζωής και των «αδυναμιών» του. Το 2019 το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση με διακίνηση κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων που βρέθηκαν στο τζετ του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 300.000 δολαρίων.

Κατά τον ίδιο, η κάνναβη ήταν η πρώτη ύλη για τα προϊόντα Swissx, μία φίρμα που ανέπτυξε στο Λος Άντζελες, για να προωθήσει τη βοτανοθεραπεία.

Η υπόθεση με την Αμερικανίδα περφόρμερ δεν έσκασε σα βόμβα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2019, το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες δικαίωσε τη Ριβς, που εργαζόταν για λογαριασμό του Άλκη Δαυίδ και κατηγόρησε τον επιχειρηματία ότι συνήθιζε να την αρπάζει από τον λαιμό και να την εξαναγκάζει σε σεξουαλικές πράξεις.

Δαύιδ και Λορίν Ρίβς

Την ίδια χρονιά, οι ένορκοι επιδίκασαν 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στη Mahim Khan, πρώην βοηθό παραγωγής που εργαζόταν στις εταιρείες του Δαυίδ στο Λος Άντζελες.

Ο Δαυίδ απάντησε πως «η δίκη αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο το σύστημα είναι κατεστραμμένο, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το εργατικό δίκαιο, για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία στην πολιτεία της Καλιφόρνια».

Επίσης, μία ακόμη υπάλληλος κρίθηκε δικαστικά ότι πρέπει να αποζημιωθεί με 11,1 εκατομμύρια δολάρια, αφού ισχυρίστηκε ότι την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του.

Ακόμα μία δικαστική απόφαση αποφάνθηκε υπέρ μιας άλλης γυναίκας, επιδικάζοντάς της 650.000 δολάρια ως αποζημίωση και 4,35 εκατομμύρια δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση στον Δαυίδ.

Το 2016, ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ έβαλε τα χέρια του στο λαιμό της και έσπρωξε την καρέκλα της σε έναν τοίχο.

Εξαιρείται μήνυση που κατατέθηκε το 2016 αλλά διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Έχει παντρευτεί τρεις φορές κι έχει δύο γιους, τον Andrew και τον Alexander, με την πρώτη του σύζυγο.

Οι μπίζνες στο Hollywood

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα δε συνδέεται με την οικογενειακή παράδοση των Δαυίδ – Λεβέντη, αφού η πολυεθνική διοικείται από τον Αναστάσιο Δαυίδ.

Ο Άλκης Δαυίδ μπήκε στο χώρο του μόντελινγκ στην ηλικία των 30 ετών, ιδρύοντας το πρακτορείο Independent Models στο Λονδίνο.

Τον κέρδισε ο κινηματογράφος, καθώς το 2006 συνεργάστηκε με τον βετεράνο παραγωγό ταινιών Elliott Kastner για την έναρξη της 111 Pictures Ltd., μιας εταιρείας παραγωγής και διεθνών πωλήσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και σύστησε μετά τις FilmOn Networks, Alki David Productions Inc. και Hologram USA Networks.

Εμπόδιο στην επιτυχία στάθηκε η πολιτική της FilmOn, που επέτρεπε στους συνδρομητές να παρακολουθούν ζωντανά σειρές, εκπομπές και ταινίες σε κανάλια, μεταξύ των οποίων τα CBS, NBC, ABC και Fox.

Τα κανάλια τον μήνυσαν και τον οδήγησαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, με τον 54χρονο να απαντά με τη δημιουργία μίας live-streaming πλατφόρμας με πρωτογενές υλικό.

Επιχείρησε να γίνει ηθοποιός όταν το 2008 υποδύθηκε τον βοηθό του Jason Statham στο Bank Job.

Είχε συμμετάσχει από το 2006 στη μίνι σειρά «The Girl»

Χρήστος Λεβέντης

Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής για τον Χρήστο Λεβέντη για τον οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε. Από μικρός άριστος μαθητής, στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και κολέγια, σπούδασε κλασικές σπουδές στο University College of London ενώ πήγε και στο Kellogg School of Management.

Το «βαρύ» επιχειρηματικό όνομα της οικογένειας, του άνοιξε πολλούς δρόμους. Το 1994 έπιασε δουλειά στην Credit Suisse Asset Management ως αναλυτής επενδύσεων και πολλοί λένε ότι ήταν αρκετά μεθοδικός και επιτυχημένος. Κυρίως έκανε αναλύσεις στον κλάδο των ποτών, μιας και η οικογενειακή επιχείρηση, η μεγάλη Coca Cola των Λεβέντη – Δαυίδ είχε δραστηριοποίηση σε περισσότερες από 20 χώρες.

Χρήστος Λεβέντης

Οι γνώσεις του και η εμπειρία του τον οδήγησαν σε νέα μονοπάτια και γι’ αυτό ασχολήθηκε αρχικά με την Frigoglass και στη συνέχεια με το επενδυτικό fund, Alpheus Capital, όπου πρώτος πρόεδρος ήταν ο Αναστάσιος Ι. Λεβέντης.

Ο Χρήστος Λεβέντης ασχολείται με εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και επενδύει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Δυτική Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Τα γραφεία της εταιρείας είναι στην 8 Kensington Park Road, London.

Η σύζυγος του κ. Λεβέντη είναι η  Ελεάννα Βλαστού που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Σπούδασε Ιστορία και αρχαιολογία στη Σορβόννη και ιστορία της τέχνης στη Σχολή του Λούβρου, στο Παρίσι (οι γνώσεις της γύρω από αυτά τα θέματα είναι πλέον ατροφικές).

Γύρισε στην Ελλάδα το 2000 -για τους λάθους λόγους- και έκτοτε ασχολείται με το χόμπι της, το διάβασμα.

Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η ανάγνωση μπορεί να γίνει επάγγελμα και έτσι έγινε επαγγελματίας αναγνώστρια σε εκδοτικούς οίκους, δούλεψε στο greekbooks.gr και τώρα γράφει για βιβλία αλλά και για θέματα της πόλης.

Επίσης, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού κριτικής για τα γράμματα και τις τέχνες, www.critique.gr. Το δεύτερο αγαπημένο της χόμπι είναι να περπατάει, χωρίς προορισμό, στις πόλεις του κόσμου.  Το “Εξαφανίσεις” είναι το πρώτο της βιβλίο.

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Δαυίδ: Θυσία στις ασυγκράτητες ορέξεις του η αμύθητη περιουσία

Άλκης Δαυίδ: Τρίωρη μάχη εκατομμυρίων για το σπίτι στις Σπέτσες – Ποιοι εφοπλιστές έδωσαν τα πολλά λεφτά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δαυίδ εναντίον Δαυίδ: Μητέρα κατά κόρης και γαμπρού για τη «βίλα Πικάσο» στους Πεταλιούς