• Business

    Ήπια κέρδη στην Ευρώπη – Τα στόχαστρα στραμμένα στην Γαλλία

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Για ήπια κέρδη κάνουν λόγο σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εξαλείφονται οι γεωπολιτικοί προβληματισμοί, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζει για ακόμα μια φορά, στη Γαλλία και τον επερχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Την ίδια στιγμή, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Μάκρον να προηγείται της Μαρίν Λεπέν, παρά τα ανοίγματα της τελευταίας στους ευρωπαϊστές.

    Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακά κέρδη 0,07%. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,04%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,56% και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,19%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,44%.

    Κέρδη και στην περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να κινείται ανοδικά κατά 0,45%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,53%, ενώ ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,21%.

    Στην Ευρώπη, το 31% των εταιριών έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά τους, με το 74% εξ αυτών να έχουν υπερκεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών και το 18% να είναι χαμηλότερα των προσδοκιών, σύμφωνα με την Thomson Reuters.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης σήμερα η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι στην πρώτη επίσκεψη της Μέκρελ στη Ρωσία από το 2015, σηματοδοτώντας την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.

    Θετικά προσκείμενη στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τον ρόλο της στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, φαίνεται η Άγγελα Μέρκελ, η οποία είναι επίσης σημαντική συνομιλήτρια του Πούτιν. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μόσχα μετά τη σύντομη επίσκεψή της στη Μόσχα στις 10 Μαΐου 2015, όταν η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης ήταν στο αποκορύφωμά της εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Τότε η Μέρκελ είχε προσπαθήσει να βάλει φρένο, όπως και οι περισσότεροι δυτικοί ηγέτες, στη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από τη νίκη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκλεισε η επώδυνη συμφωνία: Μεγάλες περικοπές σε συντάξεις – Στα 5.681 το αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η συμφωνία στην Αθήνα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε: Η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί

     



    ΣΧΟΛΙΑ