• Κοινωνία

    Τράπερ Don Leon: Τι είχε πει όταν το είχαν συλλάβει και πάλι το 2021 για ληστείες

    • NewsRoom

    Ο τράπερ σε παλαιότερη συνέντευξή του


    O τράπερ Don Leon, συνελήφθη με άλλα 4 μέλη της συμμορίας που ανατίναζε ΑΤΜ κι έκλεβε χρήματα τα οποία «ξέπλενε» στον τζόγο και σε βίντεο κλιπ. Ομως, ο συγκεκριμένος τράπερ είχε φάκελο στην Αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, ο τράπερ κι ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες τον Ιούλιο του 2021 είχαν συλληφθεί ξανά, καθώς ήταν μέλη μίας τότε 5μελής σπείρας.

    Η σπείρα είχε ξεκινήσει την δράση της – να ανατινάζει ATM – από τον Νοέμβριο του 2021 και τα κέρδη τους έφθαναν το 1 εκατ. ευρώ.

    Από αυτή την 5μελή σπείρα, οι 2 αποφυλακίστηκαν με το 18μηνο, οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι από την πρώτη στιγμή και ο πέμπτος αποφυλακίστηκε μετά από 6 μήνες.

    Σύμφωνα με το mega, προκύπτουν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του γνωστού τράπερ από παρακολουθήσεις που έχουν γίνει αλλά κι από αποτυπώματα που έχουν παρθεί από τις Αρχές.

    Τα μέλη της σπείρας έκαναν πολυτελή βίο και ξέπλεναν τα χρήματα σε βίντεο κλιπ και τζόγο.

    Στην κατοχή των 3 μελών βρέθηκαν, πιστόλια, εκρηκτικά, πολεμικό τυφέκιο ενώ όπως έγινε γνωστό τα μέλη του κυκλώματος είναι 26,27 και 28 ετών.

     

    Τι είχε πει ο τράπερ

    Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Φεβρουάριο ο τράπερ Don Leon είχε πει για την φυλακή που είχε κάνει. Είχε περάσει 1,5 χρόνο πίσω από τα κάγκελα.

    «Πολλές φορές, όταν είσαι ζορισμένος οικονομικά, παίρνεις λάθος αποφάσεις.

    Έγινε η λάθος επιλογή, την πήραμε, πήρα ένα καλό μάθημα και βγήκα κερδισμένος από όλο αυτό.

     

    Ζοριζόμουν πολύ οικονομικά και όταν σου προτείνουν εύκολο χρήμα, υπάρχει μεγάλη αδρεναλίνη».

    Όπως είπε η στιγμή της σύλληψης ήρθε μια ημέρα που όλα είχαν πάει στραβά, αλλά όπως είπε:

    «Έπρεπε να μας πιάσουν και μας έπιασαν».

    Όπως είχε πει η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και εκκρεμεί ακόμη το δικαστήριο.

    Το 2021 όταν συνελήφθη είχε πει στην απολογία του: «Δεν διάγω πολυτελή ζωή, ήθελα μόνο να ξεχρεώσω τις οφειλές του οριστικού lockdown».

    Και συνέχιζε:

    «Οι αναφορές που κάνουν οι αστυνομικοί σε δήθεν πολυτελή ζωή από μέρους μου επικαλούμενοι φωτογραφίες που έχω στο καλλιτεχνικό μου λογαριασμό στο Instagram, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά αποτελούν υλικό του βίντεο κλιπ του τραγουδιού μου «SOLO», όπως αυτό κυκλοφορεί και είναι αναρτημένο και στο Youtube.

    Ο Don Leon αποδέχτηκε τότε μόνο τρεις από τις 31 πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση. Αν και η τελευταία, κατά την αστυνομία, ενεργούσε από τις 28/10/2021, οπότε σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη στη Φιλοθέη, μέχρι τις 20/7/2021 με την έκρηξη στο Ρέντη Αττικής, ο τράπερ δέχεται ότι συμμετείχε μόνο σε τρία περιστατικά.

     

    Ο τράπερ σε παλαιότερη συνέντευξή του

     

    Θα πει: “είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν”.

    Η πρώτη περίπτωση για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη, είναι η έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ στη Λαμία τον Ιανουάριο του 2021. Όπως αναφέρει, εκείνος ήταν που έδιωξε τον φρουρό μέσα από το κτίριο για να μην τραυματιστεί, λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

    Η δεύτερη είναι μία έκρηξη που σημειώθηκε σε ΑΤΜ στο Περιστέρι στις εγκαταστάσεις του Σκλαβενίτη, για την οποία όμως δεν δέχεται ότι ήταν εκείνος που κρατούσε Καλάσνοκοφ και στράφηκε κατά αστυνομικών, επικαλούμενος και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής που έχει κατασχεθεί.

    Τέλος, ο τράπερ δέχεται ότι συμμετείχε και σε έκρηξη πάλι στην περιοχή του Ρέντη που σημειώθηκε στις 20/7/2021, υποστηρίζοντας ότι αυτός φώναξε σε υπάλληλο καταστήματος να φύγει μακριά γιατί θα γίνει έκρηξη.

     

    Και τελικά ο ίδιος ήταν μέλος συμμορίας που έκανε τα ίδια πράγματα…

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πασίγνωστος τράπερ στη συμμορία που έκλεψε ΑΤΜ – Είχαν αφαιρέσει 710 χιλ. ευρώ
    Πώς δρούσε η συμμορία του τράπερ Don Leon – Ανατίναζαν ΑΤΜ, «ξέπλεναν» χρήμα μέσω video clip
    Συνελήφθη 26χρονος τράπερ στη Νέα Φιλαδέλφεια
     



    ΣΧΟΛΙΑ