ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την πιο γευστική χορτόπιτα
Με έτοιμο χωριάτικο φύλλο και πλούσια γέμιση με ποικιλιά χορταρικών, μυρωδικών και φέτα! Είναι η πιο εύκολη εκδοχή της κλασικής και αγαπημένης μαμαδίστικης χορτόπιτας.
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 500 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένο
- 500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 300 γρ. φέτα
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 7 φύλλα χωριάτικα, 650 γρ.
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Πλένουμε καλά τα σέσκουλα και το σπανάκι και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα σέσκουλα, τα μεταφέρουμε στο σουρωτήρι και προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το μεταφέρουμε και αυτό στο σουρωτήρι και προσθέτουμε άλλη 1 πρέζα αλάτι.
- Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρώνια, τον άνηθο και τον μαϊντανό, και τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι.
- Ρίχνουμε ακόμα 1 πρέζα αλάτι, πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγει η υγρασία και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, κόβουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε και αυτήν.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και το προσθέτουμε.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 28×36 εκ. το πρώτο φύλλο στη μισή πλευρά του ταψιού και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο στην άλλη μισή πλευρά και ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε ακόμα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο φροντίζοντας να καλύψουμε όλη τη βάση του ταψιού και να εξέχουν αρκετά τα φύλλα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω από τη γέμιση ραντίζοντας με ελαιόλαδο ανάμεσα στα φύλλα.
- Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα ώστε να σφραγίζουμε τη γέμιση και να φτιάξουμε ένα γείσο.
- Ραντίζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την επιφάνεια και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε 12 κομμάτια.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στην πάνω σχάρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Παραδοσιακοί λουκουμάδες από τον Άκη Πετρετζίκη
Gingerbread cookies με μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κριθαρότο με σπανάκι: Το σπανακόρυζο αλλιώς σε 10 λεπτά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νάιτζελ Φάρατζ: Βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τον Έλον Μασκ για τη χρηματοδότηση του κόμματός του
- «2017 – 2024: Τετραγωνίζοντας τους ΚΥΚΛΟΥΣ», ένα καινοτόμο concept δικτύωσης για ανώτερα στελέχη εταιρειών
- ΑΙ: Ρωτήστε το αυτοκίνητό σας (video)!
- Βουλή: Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας