ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, παρόλο που η Ρωσία έχει βάλει τεράστια εμπόδια στο έργο του Οργανισμού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διαμήνυσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την ομιλία της σήμερα στην Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.
Αναλένα Μπέρμποκ: Να μην επιτραπεί το παιχνίδι της Ρωσίας
Η Μπέρμποκ είπε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί «το παιχνίδι της Ρωσίας να καταστρέψει οργανώσεις που βασίζονται στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία».
«Όπως κανένας άλλος οργανισμός, ο ΟΑΣΕ υπερασπίζεται την ασφάλεια περισσότερων από 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν να ζήσουν μαζί με ειρήνη και ασφάλεια και καλή οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε η Μπέρμποκ.
«Το γεγονός ότι η Ρωσία απέτυχε να καταστρέψει τον ΟΑΣΕ είναι μια σημαντική συμβολή στην ειρηνευτική τάξη μας», είπε ακόμη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι «αυτή η ειρηνευτική τάξη πρέπει να συνεχιστεί».
Διαβάστε επίσης:
Σαρλ Μισέλ: Οι αμυντικές δαπάνες της ΕΕ έφτασαν το ποσό ρεκόρ των €270 δισ. φέτος
Λαβρόφ: Σκληρή επίθεση κατά της Δύσης στην Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ στα Σκόπια
Κομισιόν για τα Γλυπτά: Διμερές ζήτημα ανάμεσα σε Ελλάδα και Βρετανία η επιστροφή τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Τζερόμ Πάουελ και Nvidia έστειλαν τον S&P 500 στο -2,24% – Κάτω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones
- Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Παράταση της προσωρινής κράτησης ζητά ο Εισαγγελέας για τον Νίκο Ρωμανό και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους
- Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 2% μετά τα θετικά νέα για την ανάπτυξη στην Κίνα και νέες κυρώσεις από ΗΠΑ
- Βραζιλία: Δίνει άσυλο στην πρώην πρώτη «κυρία Περού» που καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για διαφθορά
