• Business

    Ηρεμία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Μικρές απώλειες

    • NewsRoom


    Ηρεμία επικρατεί σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρά σε μικρές κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου τριημέρου, ενώ διαθέτει και τις άμυνες για διαφύλαξη των επιπέδων. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακή  πτώση 0,05% στις 707 ενώ ο τζίρος είναι στα 35  εκατ. ευρώ.  Ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει ήδη τρεις ημέρες ανόδου, με κέρδη που έφτασαν το 5,19%, ενώ στο τριήμερο ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 13,63%. Η εικόνα αυτή, όσο μάλιστα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, είναι λογικό να προκαλέσουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, με τον γενικό δείκτη να εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα.

    Η αγορά έχει αποτυπώσει σε μεγάλο βαθμό την προοπτική να βγει “λευκός καπνός” από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, καθώς οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις δείχνουν αισιόδοξες ειδικά για την επόμενη εβδομάδα. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου θα έχουν ψηφιστεί και τα σχετικά προαπαιτούμενα.

    Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, με συνοπτικές διαδικασίες FTSE 25 έπιασε τον στόχο πέριξ των 1.900 μονάδες. Οι τράπεζες κατάφεραν να περάσουν σε θετικό έδαφος από αρχές έτους και το spread να πιάνει τις 600 μονάδες. Κοντινή στήριξη στον FTSE 25 οι 1.865 μονάδες και κύρια οι 1.847 μονάδες.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ συνεχίζει και σήμερα την πορεία ανάκαμψής της, σημειώνοντας κέρδη 2,12%, με τη ΓΕΚ Τέρνα να κερδίζει 2,19%. Η Βιοχάλκο είναι στο +1,66%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ, Jumbo και ΜΕΤΚΑ.

    Στον αντίποδα, η Εθνική υποχωρεί κατά 1,39%, η Grivalia είναι στο -1,16%, ενώ μικρότερες του 1% είναι οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Motor Oil, Folli Follie, Alpha Bank, Λάμδα, Σαράντης, Τιτάν, Aegean και Πειραιώς.



    ΣΧΟΛΙΑ