array(0) {
}
        
    
Menu
0.28%
Τζίρος: 90.77 εκατ.

Στάρμερ – Ρούτε: Να τεθεί η Ουκρανία στην ισχυρότερη δυνατή θέση πριν έρθει ο χειμώνας

Ο πλανήτης στο κόκκινο: Η επόμενη μέρα

Elektra Project: Μια φιλοσοφία για τη ζωή

Με το “Elektra Olive Tree Project” του Ομίλου Calilo έχουν διασωθεί 625 υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, τα οποία επρόκειτο να κοπούν και να πωληθούν για καυσόξυλα στην Πελοπόννησο.

Η ελιά, σύμβολο ειρήνης, σοφίας, γονιμότητας, ευημερίας, τύχης και νίκης, είναι ένα δέντρο – σήμα κατατεθέν για την Ελλάδα. Η αγάπη για το δέντρο αυτό και ο σεβασμός στην αξία και στην ιστορία του, είναι οι λόγοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες του Ομίλου Calilo, Βασιλική Πετρίδου και Άγγελο Μιχαλόπουλο, στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου project για τη διάσωση και επαναφύτευση τους.

Περισσότερα από 600 ελαιόδεντρα βρίσκονταν σε ένα μικρό χωριό έξω από το Γύθειο. Όμως, το 2013 αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο στην περιοχή και τα δέντρα αυτά έπρεπε να κοπούν. Τότε ο Όμιλος Calilo στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής αποφάσισε να αγοράσει τα δέντρα, να τα βάλει σε φορτηγά και να τα μεταφέρει στην Ίο.

Η διαδικασία της μεταφοράς των δέντρων από το Γύθειο στην Ίο, περιελάμβανε την αφαίρεση όλων των κλαδιών από τα δέντρα, αλλά οι κορμοί και οι ρίζες παρέμειναν ανέπαφα. Μόλις ξαναφυτεύτηκαν, τα κλαδιά αναπτύχθηκαν και τώρα τα υπεραιωνόβια δέντρα απολαμβάνουν τη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, κοσμώντας τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου Calilo. Τα ελαιόδεντρα έχουν γίνει πλέον μέλος της οικογένειας του Calilo, αφού μάλιστα κάθε ένα από αυτά έχει όνομα και μια συντεταγμένη GPS.

Ακόμα όμως κι αν ένα δέντρο δεν τα καταφέρει κατά τη διαδικασία μεταφοράς, δεν πάει χαμένο. Η ελιά αξιοποιείται πλήρως ως δομικό στοιχείο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, είτε σε έργα τέχνης είτε σε έπιπλα, ενώ εκτίθεται στις επιχειρήσεις του, συνεχίζοντας να αποτελεί ένα σύμβολο για την Ελλάδα.

Μέχρι και σήμερα, το Elektra Olive Tree Project έχει επαναφυτεύσει περισσότερα από 60.000 χιλιάδες δέντρα και θάμνους διαφόρων ειδών στην Ίο. Οι φυτεύσεις αυτές, βοηθούν στην αποκατάσταση των παλαιότερα καμένων και αποψιλωμένων περιοχών του νησιού αλλά και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των κατοίκων του.

Η φιλοσοφία

Η απόφαση να σωθούν τα υπεραιωνόβια δέντρα, εντάσσεται στη φιλοσοφία της οικογένειας Μιχαλόπουλου για τη διάσωση της ομορφιάς και την αξία της ζωής.

Όπως λέει ο Άγγελος Μιχαλόπουλος:

«Κατά τη διαδικασία της σύλληψης και της δημιουργίας του Calilo τόσο ως φυσικός όσο και ως τόπος αισθήσεων, η εξαιρετική ομορφιά της γης μας ώθησαν να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ πρέπει να αγωνιστούμε για να κάνουμε τη ζωή όμορφη για τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην καρδιά του Calilo, του έργου της οικογένειάς μας, θα βρει κανείς αυτή την αναζήτηση και την αγκαλιά της ομορφιάς να λειτουργεί τόσο ως ρίζες όσο και ως φτερά. Η ασυμβίβαστη λαχτάρα και η ενθουσιώδης φιλοδοξία μας είναι να παρέχουμε στους επισκέπτες μας ένα φυσικό και συναισθηματικό περιβάλλον που τους ενθαρρύνει να παραμερίσουν κάθε μορφή ασχήμιας και να αγκαλιάσουν την ομορφιά αρκετά ώστε να δημιουργήσουν μια ζωή που μπορούν να ερωτευτούν».

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ο πλανήτης στο κόκκινο: Η επόμενη μέρα»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη υπόθεση: Λεφτά από τα παγκάρια της Καθολικής Εκκλησίας επενδύονταν σε νυχτερινά κέντρα – Ο ρόλος επιχειρηματία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει αεροπλάνα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Meteo: Μεγάλα ύψη βροχής σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο
Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αττική, Κρήτη και περιοχές σε άλλες 4 περιφέρειες
Porsche Classic Road Tour
TotalEnergies: Σε λειτουργία ο φωτοβολταϊκός σταθμός της στην Πελοπόννησο
Άγγελος Μιχαλόπουλος: Επενδύσεις 200 εκατομμυρίων στην Ίο από τον όμιλο Calilo
Όμιλος Calilo: Κατέθεσε σχέδιο για συγκρότηση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στην Ιο
ΕΟΤ: Θετικά μηνύματα από το ταξίδι εξοικείωσης Βέλγων και Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων στην Αρκαδία
Όμιλος Calilo: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα σε ανταγωνιστικότητα & βιωσιμότητα