ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις υπό το πρίσμα του συντονισμού που υπάρχει μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας για τη προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της ελληνικής άμυνας και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη βοήθεια που παρέχει η χώρα μας προς την Ουκρανία.
Η Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τηλεφωνική Επικοινωνία Α. Μπλίνκεν-Κ. Μητσοτάκη
«Ο υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για εμβάθυνση της διμερούς σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, καθώς και την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της άμυνας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός συζήτησε τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και επιβεβαίωσε τη σημασία της αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού πόνου στη Γάζα. Ο υπουργός επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Οι δυο τους μίλησαν για τους κοινούς τους στόχους για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τη συνεχιζόμενη βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Υεμένη: Οι Χούθι εκτόξευσαν σμήνος drones κατά του Ισραήλ
Γκουτέρες: Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν απαντά στις κατηγορίες περί χούντας: Το CHP σημαίνει χούντα
- Πράσινο φως στο deal DSV-DB Schenker ύψους €14,3 δισ. – Δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία logistics παγκοσμίως
- Μαργαρίτης Σχοινάς: Η απάντηση της Ευρώπης στον Τραμπ θα είναι «ζυγισμένη» – «Χτυπάει» εκεί που πρέπει
- Ρωσία: Καταδικάζει τους δασμούς Τραμπ – «Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από τους κανόνες του διεθνούς εμπορικού δικαίου»
