• Business

    Ράλι του ευρώ και συντριβή του χρυσού στις αγορές. Όλες οι εξελίξεις και live η διακύμανση του χρυσού

    • NewsRoom


    Ευτυχώς ο Μακρόν φαίνεται να είναι ο νικητής των εκλογών στην Γαλλία σε δυο εβδομάδες και το ευρω ευνοείται τα μέγιστα από αυτό. Σήμερα το ευρώ βρίσκεται  στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών μετά τη νίκη Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, που άμβλυνε τους φόβους για πρόκριση μόνο ευρωσκεπτικιστών υποψηφίων. Αντίθετα ο χρυσός υποχωρεί σημαντικά κατά 1,20% και βρίσκεται αυτή την στιγμή στα 1.271 δολάρια η ουγκιά (Δείτε εδώ Live την διακύμανση του χρυσου) 

    “Το εφιαλτικό σενάριο των αγορών αποφεύχθηκε”, σχολίασε ο Neil Wilson, επικεφαλής αναλυτής της ETX Capital.  “Με τους δημοσκόπους να δίνουν ελάχιστες πιθανότητες νίκης Λεπέν στον δεύτερο γύρο, το ενδεχόμενο Frexit ή διάλυσης της ευρωζώνης έχει υποχωρήσει σημαντικά, χωρίς ωστόσο να μιλάμε για εξαφάνιση του κινδύνου”, πρόσθεσε ο ίδιος,

    Συγκεκριμένα, στον επόμενο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών (που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου) πέρασαν ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν.  Mε καταμετρημένο το 97,01% των ψήφων (46,67 εκατ. ψήφους), ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμμανουέλ Μακρόν διατηρεί το προβάδισμα, καθώς συγκεντρώνει το 23,87%, έναντι του 21,43% της Μαρίν Λεπέν. Ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγόν λαμβάνει το 19,94% και ο Μελανσόν το 19,60%.

    Το ευρώ καταγράφει ισχυρά κέρδη της τάξης του 1% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ διαμορφούμενο στα 108,34 δολάρια. Νωρίτερα, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε τα 1,09 δολάρια, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

    Σε σχέση με την βρετανική λίρα το ευρώ κερδίζει 1,24% στις 0,84 λίρες, ενώ σε σχέση με το γεν το ευρώ σημειώνει άλμα 2,02% στα 119,29 γεν.



    ΣΧΟΛΙΑ