• Οικονομία

    ΗΠΑ: Μέτρια άνοδος στις θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο

    • NewsRoom

    Marty Walsh, Υπουργείο Εργασίας ΗΠΑ, (Πηγή: Yuri Gripas/Abaca/Bloomberg)


    Απρόσμενη άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Ειδικότερα, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν στα 9,6 εκατ. από την αναθεωρημένη μέτρηση των 9,5 εκατ. τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των ανοικτών θέσεων εργασίας στα 9,4 εκατ.

    Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας θεωρείται ένδειξη μιας εύρωστης αγοράς εργασίας, αλλά και συνολικά της αμερικανικής οικονομίας.

    Και μπορεί οι ανοικτές θέσεις εργασίας να έχουν υποχωρήσει από το επίπεδο-ρεκόρ των 12 εκατ. την περασμένη χρονιά, ωστόσο παραμένουν αρκετά πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

    Μέτρια άνοδος στις θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο

    Την ίδια στιγμή, σημάδια επιβράδυνσης εμφανίζει η απασχόληση, καθώς μέτρια άνοδο σημείωσαν οι θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ADP, που ασχολείται με την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μισθοδοσίας.

    Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ανέφερε ότι οι εταιρείες πρόσθεσαν 113.000 εργαζομένους τον Οκτώβριο.

    Παρόλο που είναι περισσότεροι από τους 89.000 που είχαν προστεθεί τον Σεπτέμβριο, ήταν κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 130.000.

    Σχετικά με τους μισθούς, η ADP σημειώνει ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 5,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας τη μικρότερη ετήσια άνοδο από τον Οκτώβριο του 2021.

    Ενισχύθηκαν οι κατασκευαστικές δαπάνες για ένατο μήνα

    Στον τομέα της ανάπτυξης, οι κατασκευαστικές δαπάνες ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο για ένατο συνεχόμενο μήνα.

    Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,4%, κοντά στα 2 τρισ. δολάρια.

    Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες αποκαλύπτουν πόσο ξοδεύουν οι εταιρείες και η αμερικανική κυβέρνηση σε κατασκευαστικά έργα, από κτίρια μέχρι δρόμους.

    Γενικά, όσο μεγαλύτερες οι δαπάνες, τόσο υψηλότερο το επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας.

    Σύμφωνα με το Marketwatch, η αμερικανική κυβέρνηση αναθεώρησε τις δαπάνες για κατασκευές τον Αύγουστο, δείχνοντας αύξηση 1% αντί για 0,5%.

    Τέλος, κατά το τελευταίο έτος, οι κατασκευαστικές δαπάνες έχουν ενισχυθεί συνολικά 8,7%.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Οι διακυμάνσεις του κόστους μετά την επιδότηση

    Ελληνικό Κτηματολόγιο: Αυτά είναι τα νέα υποκαταστήματα που ξεκινούν τη λειτουργία τους

    Υπογραφή Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας



    ΣΧΟΛΙΑ