• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πώς κινούνται τα futures των δεικτών πριν το άνοιγμα των αγορών

    Wall Street


    Με άνοδο κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μία ώρα πριν από το άνοιγμα των αγορών, εν όψει της συνεδρίασης της Fed.

    Η ανακοίνωση της επιστροφής χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έφερε μία ανακοίφιση στις αγορές, με τους επενδυτές να έχουν πλέον το βλέμμα τους στραμμένο στη στάση που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα σχετικά με τη νομισματική της πολιτική.

    Όπως όλα δείχνουν οι αξιωματούχοι αναμένεται να διατηρήσουν τα βασικά επιτόκια σταθερά από 5,25 – 5,50%, μία κίνηση η οποία είχε προβλεφθεί και από τους αναλυτές ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

    Βέβαια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το πιο ανησυχητικό για τον επενδυτικό κόσμο είναι το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση αυτής της νομισματικής πολιτικής, κάτι το οποίο οι επικεφαλής αξιωματούχοι των τραπεζών αποφεύγουν να θίξουν στις συνεντεύξεις τους, ενώ την ίδια ώρα τα μακροοικονομικά δεδομένα μαρτυρούν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παραμένει ισχυρή, παρά την ανασφάλεια που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Τι μαρτυρούν τα futures

    Φαίνεται πως οι αγορές σήμερα θα σημειώσουν ήπια άνοδο, αναμένοντας με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της συνεδρίασης της FOMC της Fed.

    Τα futures του Dow κινούνται στις 33.107,04 μονάδες με ήπια άνοδο 0,16%.

    Τα futures του S&P κινούνται με ήπια άνοδο 0,24% στις 4.203,81 μονάδες.

    Όσον αφορά τα futures του Nasdaq κινούνται με ήπια άνοδο 0,18% στις 14.436,09 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Venture Capital: Στα 522,2 δις δολάρια θα φτάσει η αγορά έως το 2027

    Υπογραφή Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας



    ΣΧΟΛΙΑ