• Top Stories

    Τσίπρας: Προσωπικό μου στοίχημα η έξοδος από τα μνημόνια

    Πρωτομαγιά


    Με δηλώσεις του στον κυριακάτικο Τύπο, και πιο συγκεκριμένα εφημερίδες Real News και Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός αφήνει αιχμές τόσο για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και για το ΔΝΤ και ξεκαθαρίζει πως είναι «προσωπικό του στοίχημα η έξοδος από τα μνημόνια.»

    Στον απόηχο των θετικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τα πλεονάσματα (ΕΛΣΤΑΤ, αναθεωρημένες προβλέψεις ΔΝΤ), ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «διαψεύσαμε τις “Κασσάνδρες”», ότι «η κυβέρνηση μιλάει πια με τα έργα της» και παράλληλα υπογραμμίζει πως «έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας».

    «Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στη Real News.

    «Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής.



    ΣΧΟΛΙΑ