Κατέβασαν ταχύτητα οι επενδυτές την Παρασκευή, με τις συναλλαγές να… απέχουν σημαντικά από τα 100 εκατ. ευρώ των συνεδριάσεων στις αρχές της εβδομάδας (στα 68,2 εκατ. ευρώ την Παρασκευή), με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών να κρατάει ανέπαφο το ανοδικό σενάριο, αφού εξακολουθεί να κινείται πάνω από την ευαίσθητη περιοχή των 1160 μονάδων.

Κλείσιμο στις 1178,79 μονάδες με την ΔΕΗ να ηγείται της ανόδου, αφού κατέγραψε κέρδη πάνω από 2% και την Mytilineos να απορροφά την προσφορά που πίεσε το χαρτί ως τη ζώνη των 34,24 ευρώ.

1

Σούπερ αντίδραση πάνω από 6% για την Ιντραλότ αφού δεν υπήρξε ανάγκη για κάλυψη των αδιάθετων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου στέφθηκε από επιτυχία και η αγορά αναμένει την έξοδό της από την Επιτήρηση (πιθανόττα στις 7 Νοεμβρίου).

Σημειωτέον, ότι σήμερα Παρασκευή, ολοκληρώθηκε η τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,33%. Οι αναλυτές πάντως, δεν δίνουν μεγάλες πιθανότητες διολίσθησης του δείκτη στην περιοχή των 1.105 μονάδων, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν είναι όλα πιθανά σε μία περίοδο που ο γεωπολιτικός κίνδυνος αυξάνεται.

Αρνητικό το πρόσημο για την Εθνική και την Πειραιώς με απώλειες πάνω από 1% και πτώση συναλλαγών στο 1 εκατ. τεμάχια για την πρώτη και στο 1,8 εκατ. κομμάτια για τη δεύτερη. Μείωση συναλλαγών και στην Alpha, στα 4,4 εκατ. κομμάτια, αλλά κέρδη και επιστροφή στο 1,40 ευρώ, με κίνηση μέσα στη μέρα και στο 1,42. Στα 2,9 εκατ. κομμάτια ο όγκος στην Eurobank, με την μετοχή να καταγράφει οριακή άνοδο 0,29%, στο 1,53.

Από εκεί και πέρα αγορές βγήκαν στην Aegean με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 1,23%, στα 9,86 ευρώ, ενώ έπιασε και τα 10 ευρώ ενδοσυνεδριακά, με αισθητά μειωμένο όγκο, 51 χιλιάδων τεμαχίων.

Κέρδη 2,2% στην ΔΕΗ, καθώς κινείται υπό τη δυναμική του  deal στην Ρουμανία, μετά την εξαγορά της ENEL, άνοδος 1,78% για τα ΕΛΠΕ και πάνω από 2,15% για την Motor Oil.

Κέρδη 1,62% για τον ΟΤΕ, που επέστρεψε πάνω από τα 13 ευρώ με 259 χιλιάδες κομμάτια.

Μάζεψε τις αρχικές απώλειες η Mytilineos από τα χαμηλά των 34,24 ευρώ με επιστροφή πάνω από τα 35,10 και όγκο 295 χιλιάδων τεμαχίων. Στην Mytilineos και σήμερα ο μεγαλύτερος τζίρος με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις 3,8% στο Jumbo, απώλειες πάνω από 1% στον ΟΠΑΠ και πάνω από 1,5% στην Coca Cola.

Κέρδη 6,295 για την Ιντραλότ, η αύξησης της οποίας καλύφθηκε και πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα επιστρέφοντας από την Επιτήρηση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.. Αντίδραση πάνω από 4% και για την Cenergy.

Τεχνικά, γράφει η Beta Χρηματιστηριακή,  ο Γενικός Δείκτης διατηρείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών σε μια κούρσα αντοχής και υπομονής με εμφανή την αναποφασιστικότητα για την ανάληψη μεγαλύτερης δράσης από την μία ή την άλλη πλευρά.

Οι αγοραστές έχουν κερδίσει χρόνο φέρνοντας πιο κοντά το όριο διάσπασης των ΚΜΟ των 30 και 50 ημερών ενώ έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν την προσφορά που βγαίνει στην αντίσταση των 1.200 μονάδων. Επί του παρόντος η συναλλακτική δραστηριότητα δεν δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί γεγονός που θα βοηθούσε σε μια πιο ζωηρή ανακατάληψη της περιοχής ωστόσο και οι πωλητές δεν φαίνεται να έχουν τις δυνάμεις για να ωθήσουν τις τιμές χαμηλότερα.

Η ισορροπία στην εν λόγω ζώνη τιμών για 13 συνεδριάσεις δημιουργεί ένα πλάτωμα που μπορεί να μας δώσει σημαντικά υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα διαπραγμάτευσης για τον Γενικό Δείκτη. Συσσωρεύσεις αυτού του τύπου εκκινούν την εκτόνωση τους με χάσμα τιμών το οποίο σημαίνει και την λήξη της περιόδου αναμονής.

Το μικρό προβάδισμα των αγοραστών δείχνει πάντως να διατηρείται και για την επόμενη εβδομάδα σε μια πολύ εύθραυστη οριακή διαγραμματική ισορροπία.

Διαβάστε επίσης

Société Générale: Η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα και σύντομα θα φτάσει την Ιταλία

Intralot: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ

Χρηματιστήριο: Οι 5+3 μετοχές που βγάζουν άμυνα και το στοίχημα για υπέρβαση των 1.200 μονάδων