• Business

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Μιλά για τη μεζονέτα που έχασε στη Γλυφάδα – Ποιος είναι ο αγοραστής;

    • NewsRoom
    Μεγάλα τα χρέη για τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο

    Μεγάλα τα χρέη για τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο


    Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο «άρχοντας της νύχτας» τις περασμένες δεκαετίες, έχασε οριστικά το όμορφο και πολυτελές σπίτι στη Γλυφάδα.

    Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε και το μοναδικό αυτό ακίνητο με θέα στη θάλασσα πέρασε στα χέρια αγνώστου αγοραστή ο οποίος μάλιστα έδωσε διπλάσια και περισσότερα χρήματα από την τιμή εκκίνησης. Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός είχε τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ αλλά ο ιδιοκτήτης προσέφερε και απέκτησε το σπίτι με 7,5 εκατ. ευρώ.

    Οι πληροφορίες για τον πλειοδότη είναι ανύπαρκτες, όμως, φήμες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό, από τους πολλούς που αγοράζουν στα νότια προάστια σπίτια καθώς η ανάπλαση της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» έχει απογειώσει τις τιμές.

    Ο γνωστός επιχειρηματίας της χρυσής εποχής για τη νυχτερινή διασκέδαση Αργύρης Παπαργυρόπουλος στην εφημερίδα Espresso και τον Γιάννη Αρμουτίδη την τιμή στην οποία πουλήθηκε το σπίτι του, μετά από μια δύσκολη περίοδο πίεσης από τις τράπεζες οι οποίες, όπως αναφέρει, «αρπάζουν το βίος του κοσμάκη».

    «Το σπίτι μου βγήκε σε πλειστηριασμό σήμερα (25/10/23) στη 1 το μεσημέρι, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί, με τιμή εκκίνησης 3.500.000, για να πουληθεί τελικά 7.500.000 ευρώ. Εξευτελιστική τιμή για ένα υπέροχο σπίτι, αληθινό στολίδι, στο ωραιότερο σημείο της γης, στο ομορφότερο σημείο της Γλυφάδας. Στην οδό Τύχης 13.

    Σε μια έκταση ενός στρέμματος και εμβαδόν οικήματος 500m2, με υπόγειο, ισόγειο και δύο επιπλέον ορόφους, με μια πισίνα και έναν υπέροχο κήπο. Η δε αξία του ξεπερνά κατά πολύ τα 10.500.000 ευρώ. Δεν με πειράζει όμως τίποτα. Δεν με ενοχλεί καν που μου άρπαξαν το σπίτι μέσα από τα χέρια μου, όπως του φτωχού το αρνί», είπε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

     

    «Δεν ξέρω που θα πάω»

    Σε ερώτημα για την «επόμενη μέρα», που θα χρειαστεί να αφήσει το σπίτι του στα χέρια του νέου κατόχου μετακομίζοντας κάπου αλλού, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος απαντά πως δεν ξέρει που θα πάει.

    «Δεν ξέρω πού θα πάω και πού θα μετακομίσω. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Παρότι θεωρούσα δεδομένο και ευχόμουν να ολοκληρωθεί αυτός ο πλειστηριασμός και να μου πάρουν το σπίτι, ώστε να μπορέσω να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, δεν έψαξα ποτέ για κάτι άλλο. Ούτε σχεδίασα το επόμενο βήμα μου. Όπως όλοι οι Έλληνες, θα βρω κι εγώ ένα κεραμίδι να κάτσω από κάτω».

    Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος το 2019 είδε για δεύτερη φορά την ιστορική «Αθηναία» της Πανεπιστημίου να κλείνει, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

    Σχεδόν 45 χρόνια πριν, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 είχε εγκαινιάσει το πιο σικάτο μαγαζί της Αθήνας, στο οποίο τραγούδησαν ονόματα όπως ο Σταμάτης Κόκοτας, η Γλυκερία, η Άννα Βίσση, ο Δάκης, ο στενός του φίλος Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόλυ Πάνου και η Μαίρη Λίντα. Τέσσερις δεκαετίες και πλέον μετά ο Παπαργυρόπουλος έδωσε δεύτερη ευκαιρία στην «Αθηναία», το άλλοτε πιο κοσμικό υπόγειο της πρωτεύουσας, που θα λειτουργούσε ως εστιατόριο, χωρίς ζωντανή μουσική.

     

    Το σπίτι στη Γλυφάδα
    Το σπίτι στη Γλυφάδα

     

    Το όνειρο κράτησε μόνο δύο χρόνια, αφού το 2019 μπήκε λουκέτο, με τα χρέη να έχουν εκτοξευτεί στα 800.000 ευρώ. Ο δικαστικός κλητήρας από την Εισαγγελία εκτέλεσε την εντολή κατάσχεσης που εξέδωσε η τράπεζα, η οποία είχε προηγουμένως προσπαθήσει να εκποιήσει το κέντρο διασκέδασης.

    Στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονταν πολιτικοί, επιχειρηματίες και εφοπλιστές, που έγιναν λάτρεις της διασκέδασης που υπηρέτησε ο Παπαργυρόπουλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου, που μπήκε στην «Αθηναία» ακόμα κι όταν ήταν κατάμεστη από Νεοδημοκράτες, που είχαν οργανώσει στο κέντρο τον χορό τους. Η Ορνέλα Μούτι, ο Αλέν Ντελόν, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, η Κλώντια Σίφερ και η Σάρον Στόουν μπήκαν κάποτε στη λίστα των πελατών.

     

    Τα Αστέρια, ο Παρνασσός & τα Εξάρχεια

    Το «Χρυσό Κριάρι» του Μεταξουργείου, το «Jockey» των Εξαρχείων και το «Πρόσωπο» της Εθνικής Οδού ήταν εγχειρήματα του επιχειρηματία που συνόδευσαν το λαμπρότερο όλων, τα Αστέρια Γλυφάδας. Τον ευνόησε η συγκυρία, καθώς τα κέντρα και τα κλαμπ αντικαθίστανται κατά τη δεκαετία του 1980 από τις ντίσκο. Τότε τα Αστέρια Γλυφάδας παρακμάζουν και περνούν στα χέρια ενός επιχειρηματία που έχει σπουδάσει ήδη τη νύχτα.

    Δεν εγκατέλειψε ακόμα κι όταν το 1990 τα Αστέρια κάηκαν ολοσχερώς. «Καταστροφή. Πήγα στο μαγαζί και είδα αποκαΐδια. Τότε, σήκωσα ψηλά τα μανίκια, μετέφερα τους χορούς που είχα ήδη κλείσει στο διπλανό μαγαζί, στην πισίνα, και το ξαναφτιάξαμε από την αρχή», είχε δηλώσει σε μια παλιότερη συνέντευξή του. Τριανταπέντε χρόνια από τη ζωή του πέρασε στα Αστέρια Γλυφάδας, αφού έφτασε να κοιμάται ακόμα και σε καμπάνες που είχαν χτιστεί τότε στην παραλιακή.

    Με επιτυχία δε στέφθηκε ούτε η επένδυση του στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. «Όταν πήγα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, έβαλα 1,5 εκατ. ευρώ για να το φτιάξω από την αρχή και στο τέλος έχασα 5 εκατ. ευρώ. Πλήρωνα κάθε χρόνο μίσθωμα 330.000 ευρώ κι όταν ζήτησα να μου κάνουν μείωση, το κράτος δεν το δέχτηκε, με αποτέλεσμα να με διώξουν κι αυτός που το πήρε έπειτα από μένα να δίνει 61.000 ευρώ τον χρόνο», θα πει, αφού βάλει λουκέτο, σε μία συνέντευξή του.

    Ερχόμενος από τον Παρνασσό από όπου κατάγεται και αυτοπροσδιοριζόμενος ως Βλάχος, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος είχε αποφασίσει να εργαστεί στο εμπορικό ναυτικό, επιβιβαζόμενος σε πλοίο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

     

    Η εκτίμηση για τη μεζονέτα

    Σύμφωνα με την έκθεση εκτιμητών, που συνοδεύει την έκθεση του πλειστηριασμού, πρόκειται για ένα οικόπεδο με μια μονοκατοικία που βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Τύχης επί της οποίας φέρει βάσει τίτλου κτήσεως τον αριθμό 11 και βάσει Κτηματολογίου τον αριθμό 13. Το οικόπεδο έχει έκταση 939 τ.μ.και έχει πρόσωπο μήκους 15,35 μέτρων επί της οδού Τύχης. Επί του οικοπέδου έχει χτιστεί μια κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο.

    Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με χρήση κατοικίας που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α’ όροφο και Β’ όροφο. Υπόγειο: Η συνολική επιφάνεια του υπογείου είναι 245,15 τ.μ.. Από αυτά 118,13 τ.μ. βάση αδείας είναι χώροι στάθμευσης και τα υπόλοιπα 127,02 τ.μ. βοηθητικοί χώροι. Βάσει προηγούμενης εκτίμησης (με εσωτερική αυτοψία), 100 τ.μ. περίπου έχουν διαμορφωθεί σε κύριους χώρους.

    Το ισόγειο έχει επιφάνεια 176 τ.μ., αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη, τραπεζαρία καθιστικό, wc, γραφείο και ένα υπνοδωμάτιο με λουτρό. Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 155,28 τ.μ.. Αποτελείται από πατάρι (άνωθεν του γραφείου και χώρου εισόδου), δυο υπνοδωμάτια και λουτρό. Υπάρχει ένας εσωτερικός χώρος κενό πάνω από το καθιστικό που πολλές φορές είθισται να κλείνει και να διαμορφώνεται σε κύριους χώρους (49,70 τ.μ.). Ο δεύτερος όροφος έχει επιφάνεια 86,16 τ.μ. και αποτελείται από δυο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

    Τα επίπεδα επικοινωνούν μεταξύ τους με δυο κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα εκτός από τον Β όροφο όπου δεν φτάνει το δεύτερο κλιμακοστάσιο. Στον περιβάλλοντα χώρο, στον πλαϊνό ακάλυπτο-βορειοδυτικά βάση οικ. αδείας, υπάρχει πισίνα μικτής επιφανείας 96,27 τ.μ…

    Βάση προηγούμενης εκτίμησης έχει διαπιστωθεί ότι η πισίνα έχει αλλάξει θέση και έχει κατασκευαστεί μπροστά αντί για παραπλεύρως της οικοδομής και έχει ενδεχομένως αλλάξει και η επιφάνεια αυτής. Η αλλαγή χρήσης στο υπόγειο περίπου 100 τ.μ., η κατασκευή πέργκολας στον Β’ όροφο και η αλλαγή στη θέση της πισίνας, με πιθανότητα αλλαγής και των διαστάσεών της, είναι αυθαιρεσίες που παρατηρήθηκαν στο ακίνητο από την εξωτερική αυτοψία και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Η ζωή στην Αμερική, οι ξυλοδαρμοί, η δικτατορία, η Μελίνα Μερκούρη και η χρεοκοπία
     

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Σφράγισαν την θρυλική «Αθηναία» στο Κολωνάκι



    ΣΧΟΛΙΑ