• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ήπιες απώλειες άνοιξαν οι αγορές

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες απώλειες κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street μόλις μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών, με την ανησυχία των επενδυτών για το Μεσανατολικό να κορυφώνεται, ενώ παράλληλα εξετάζουν και τα νέα οικονομικά αποτελέσματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

    Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων των Tesla και Netflix, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, οι δείκτες κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και το γεγονός την ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Morgan Stanley νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με τα οποία το καθαρό εισόδημα της τράπεζας υποχώρησε, με τη μετοχή να σημειώνει βουτιά -7,54%.

    Επιπλέον, η μετοχή της Procter & Gamble κινείται ανοδικά, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της για το προηγούμενο τρίμηνο.

     

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 33.827,57 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,50%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται Procter & Gamble Co. (2,81%), Travelers Cos. Inc. (2,33%) και Boeing Co. (1,99%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Salesforce Inc. (-1,87%), Walgreens Boots Alliance Inc. (-3,33%), Caterpillar Inc. (-4,95%).

    O S&P 500 κινείται στις 4.341,31 μονάδες με απώλειες 0,73%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος της Ενέργειας (+0,98%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινείται ο κλάδος του Real Estate (-0,54%).

    Σε επίπεδο μετοχών, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Nasdaq Inc. (6,37%), DexCom Inc. (4,66%) και Abbott Laboratories (3,17%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Albemarle Corp. (-8,57%), J.B. Hunt Transport Services Inc. (-8,04%) και United Airlines Holdings Inc. (-8,03%).

    Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 13.411,42 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,90%.

     

    Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed

    Μόλις δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed. Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 90%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 10% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 58,4% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 38,1% από 5,50-5,75%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 3,5% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed κατέστη σαφές πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής της πολιτικής. Άλλωστε όπως είναι ευρέως γνωστό, όσο ο πληθωρισμός ξεπερνά την τιμή – στόχο του 2%, η μάχη της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

     

    Διαβάστε επίσης:

    «Κόκκινα» δάνεια: «Κούρεμα οφειλών έως 28% με τον εξωδικαστικό – παραδείγματα

    Συνεργασία Space Hellas-ΟΠΑ για την εκπόνηση Βιομηχανικού Διδακτορικού

    Ψηφιακό ευρώ: Το ευρωσύστημα προχωρά στην επόμενη φάση του έργου



    ΣΧΟΛΙΑ