ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν το Ισραήλ “σήμερα, αύριο και κάθε μέρα” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας σε δημοσιογράφος λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης του για το Ισραήλ.
“Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία και έχουμε γνώση των σχεδόν απερίγραπτων ενέργειών της Χαμάς”, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι “απλά αποκαρδιωτική”, όπως μεταδίδει το BBC.
Συνέχισε λέγοντας ότι μόλις φτάσει στο Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους, ενώ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στο Ισραήλ “ό,τι χρειαστεί”.
Αναφερόμενος στους Αμερικανούς υπηκόους που εξακολουθούν να αγνοούνται, είπε ότι θα καθοριστεί το πού βρίσκονται και εάν αποδειχθεί ότι είναι όμηροι της Χαμάς, θα γίνουν ενέργειες για να διασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους.
Διαβάστε επίσης
Διαπραγματεύσεις Ερντογάν με Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων
Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πανεπιστήμιο Γάνδης: Δε συμφωνούμε με τα συμπεράσματα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα έλαια σιλικόνης – Μπορούν να αναφλεγούν
- Ελληνοτουρκικό παζάρι: Συναντήσεις πολιτικών και Ελλήνων-Τούρκων επιχειρηματιών στη σκιά της Διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
- Τρία καυτά ερωτήματα των ξένων – Χειρόφρενο στην παροχολογία ελέω εμπορικού πολέμου
- Τι θα κάνουν οι αγορές με βάση τον VIX S&P 500, τα σοφά λόγια Μπάφετ, τα μπόνους στον ΟΠΑΠ, οι νέες αρμοδιότητες Χατζηδάκη, γιατί πήγε ο Καρατζάς στον Πιερ, και η οργή του ΚΜ με την πλατινομαλλούσα βουλευτή
