• Ναυτιλία

    Athenian Sea Carriers (οικογένεια Κυριακού): Παραγγελία ναυπήγησης τεσσάρων δεξαμενόπλοιων

    Θοδωρής Μ. Κυριακού

    Θοδωρής Κυριακού


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Athenian Sea Carriers, του Θοδωρή, του Ξενοφώντα και της Αθηνάς Κυριακού, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Wuchang Shipbuilding Group, για τη ναυπήγηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, συνολικής χωρητικότητας 20.500 dwt , χωρίς να γίνει γνωστό το συνολικό ύψος της επένδυσης στα νεότευκτα.

    Με αυτην την παραγγελία, η εταιρεία ανεβάζει τον αριθμό των υπό κατασκευή πλοίων, στα οκτώ, με τη Wuchang να εδραιώνει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής χημικών εταιρειών στον κόσμο.

    Τα δεξαμενόπλοια θα λειτουργούν με καύσιμο LNG, αλλά και μεθανόλης, ενώ η παράδοση των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων αναμένεται να παραδοθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και το πρώτο εξάμηνο του 2026.

    Η Athenian Sea Carriers Ltd. είναι μια εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου.

    Η εταιρεία έχει κατακτήσει ηγετική θέση μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης δεξαμενόπλοιων λόγω των δυνατοτήτων της και παρέχει ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον μεταφορά πετρελαίου συνδυάζοντας την ικανοποίηση των πελατών και την προστασία των δημοσίων συμφερόντων.

    Όπως αναφέρεται στις πολιτικές της εταιρείας, η Athenian Sea Carriers Ltd. έχει μια πρωταρχική δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη και το επιδιώκει μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης της SQE & H».

    Η Athenian Sea Carriers Ltd είναι ο πυρήνας του Αθηναϊκού Ομίλου. Ο Όμιλος περιλαμβάνει συνδεδεμένες εταιρείες που ιδρύθηκαν με σκοπό την υποστήριξη και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της Athenian Sea Carriers Ltd. Athenian Tankers UK Ltd, πληρούν τις απαιτήσεις ναύλωσης της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συνάντηση με τον Γ. Προκοπίου ζητούν οι 600 πρώην εργαζόμενοι

    Drewry: Μέσα σε ένα χρόνο υποχώρησαν οι ναύλοι των εμπορευματοκιβωτίων κατά 62,3%

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Κέρδη άνω των 120 εκατ. δολαρίων μέσα σε έξι μήνες έφερε το asset play

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ