• Πολιτική

    Η φωτογραφία του Ερντογάν όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος

    • NewsRoom
    Ερντογάν


    Mια φωτογραφία του Ερντογάν σε πολύ πιο νεαρή ηλικία, όταν ήταν το 1994 υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ανάρτησε στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Η ανάρτηση τελειώνει και με ένα μήνυμα, μάλλον προς την εγχώρια πολιτική τάξη, για τις συνεργασίες.

    Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook:

    Σκέφτηκες ποτέ τι θα είχε συμβεί αν το 1994 που είχες κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχες κερδίσει τον Ταγίπ Ερντογάν;
    – Όλα θα ήταν αλλιώς. Και να σου αποκαλύψω ότι πήγα και βρήκα τον Ετζεβίτ και τον Μπαϊκάλ. Ζήτησα να συνεργασθούμε απέναντι στον Ερντογάν. Αρνήθηκαν. Ο Ερντογάν ήρθε πρώτος με 25%. Ένας άλλος κοσμικός υποψήφιος πήρε 24% και εγώ πήρα 23%. Αν είχαμε συνεργασθεί ο Ερντογάν δεν θα έβγαινε δήμαρχος.
    Αυτός ήταν ο αποκαλυπτικός διάλογος, όπως τον θυμάμαι, του Ζουλφί Λιβανελί με τον Νίκο Γεωργιάδη, τον Φεβρουάριο στην Athens Voice.

    Ο συγγραφέας, λοιπόν, δεν νίκησε τον Ερντογάν το ‘94. Ένας πολίτης του κόσμου έχασε από έναν πολιτικό που υμνούσε την ομορφιά των μιναρέδων. «Το σπίτι στο Βόσπορο», η «Σερενάτα», ο «Μεγάλος ευνούχος της Κωνσταντινούπολης», το «Οτέλ Κωνσταντινίγε» (το τελευταίο) μπορεί να είχαν εκατομμύρια αναγνώστες αλλά οι ψήφοι πήγαν στις υποσχέσεις του Ταγίπ. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα δηλαδή.
    Και τέλος, η άρνηση όλων για συνεργασία την κρίσιμη στιγμή… Έτσι γράφεται η ιστορία. Και όχι μόνο στην Τουρκία.

    Υ.γ. Στην φωτογραφία η προσωπική κάρτα του Ερντογάν όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

    Πηγή: thetoc.gr



    ΣΧΟΛΙΑ