• Top Stories

    Ερντογάν: Ίσως κάνουμε και δημοψήφισμα για να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

    • NewsRoom
    Ερντογάν


    Νέα πυρά κατά της Ευρώπης, έπειτα από την έκθεση των διεθνών παρατηρητών έκανε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πρόθυμος να πραγματοποιήσει, αν χρειαστεί, δημοψήφισμα σχετικά με τη συνέχιση ή μη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ.

    «Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λεγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε, ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας», ανέφερε ο κ. Ερντογάν, αναφορικά με την έκθεση των παρατηρητών που καταγγέλλουν παρέμβαση της κυβέρνησης στην ομαλή διαδικασία του δημοψηφίσματος.

    Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Ευρώπης, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, «αρκεί να μας ενημερώσουν». Όπως είπε, η ΕΕ έχει επί μισό αιώνα την Τουρκία  στο θάλαμο αναμονής. Μάλιστα θυμήθηκε το δημοψήφισμα για το Brexit και τόνισε πως η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

    Κατηγόρησε μάλιστα ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες, όπως είπε, ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

    Στην ομιλία φυσικά έκανε και πάλι αναφορά στην θανατική ποινή, για την οποία σκοπεύει να διενεργήσει νέο δημοψήφισμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαράδεκτη και μεροληπτική η έκθεση των διεθνών παρατηρητών για το δημοψήφισμα λέει η Άγκυρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Το δημοψήφισμα δεν ανταποκρίθηκε στα Ευρωπαϊκά πρότυπα λένε διεθνείς παρατηρητές


    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σεμπάστιαν Κουρτς: «Οι Βρυξέλλες να σταματήσουν τη φαντασίωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ»

     



    ΣΧΟΛΙΑ