• Πολιτική

    Πάσχα: Έκτακτα δρομολόγια σε ΚΤΕΛ, ΟΣΕ και Ελευθέριος Βενιζέλος

    Πάσχα


    Με έξτρα δρομολόγια απο τα ΚΤΕΛ, θα καλυφθεί η αυξημένη κίνηση του Πάσχα, που παρουσιάζεται παραδοσιακά την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή  από την Αθήνα προς τους προορισμούς όλων των νομών της Ελλάδας. Στον σταθμό του Κηφισού τα δρομολόγια θα διπλασιαστούν  και απο 236 τις δυο αυτές ημέρες θα φθάνουν τα 500 προς όλους τους προορισμούς. Αυξημένα δρομολόγια θα υπάρξουν για τις ημέρες αυτές και από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων.

    Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν συνολικά 2630 πτήσεις προς όλους τους προορισμούς (εσωτερικό – εξωτερικό). Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

    Με έκτακτες ρυθμίσεις  αντιμετωπίζει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την αυξημένη κίνηση για αυτούς που επιλέγουν να μετακινηθούν με τα τρένα. Μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου αυξάνεται η χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Ωστόσο, παραδοσιακά, για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης εξαιρετικά μειωμένης επιβατικής κίνησης σε ορισμένα τοπικά δρομολόγια και γραμμές του βασικού άξονα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη ) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρεί σε τροποποίηση των δρομολογίων της.

    Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αυξημένης κίνησης στα οδικά δίκτυα ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.

    Ταυτόχρονα, αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια καθώς πολλοί επιλέγουν για προορισμούς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.



    ΣΧΟΛΙΑ