• Business

    Περιζήτητη η Ελλάδα για Βρετανούς και Γερμανούς-Ποιες περιοχές επιλέγουν για διακοπές το 2017

    Ελλάδα


    Η Ελλάδα καταλαμβάνει το «ασημένιο μετάλλιο», ανάμεσα στους προορισμούς της Μεσογείου, όσον αφορά Βρετανούς και Γερμανούς τουρίστες, σύμφωνα με στοιχεία του πρώτου τριμήνου της χρονιάς.

    Τα στοιχεία αυτά, είδαν το φως της δημοσιότητας, χάρη στην εταιρεία καταναλωτικών ερευνών Gfk και βάσει της κυλιόμενης μηνιαίας έρευνας “Travel Insights” που πραγματοποιεί η εταιρεία στις δύο αγορές, σε συνδυασμό με δεδομένα καταναλωτικών ερευνών.

    Αύξηση της τάξης του 59%, καταγράφει η Ελλάδα για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όσον αφορά στη Γερμανική αγορά. Τα συγκεκριμένα στοιχεία, κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, στις προτιμήσεις των Γερμανών, με την Ισπανία να πρωτοστατεί.

    Παράλληλα, Γερμανία-Τουρκία διατηρούν μια σταθερή ένταση μεταξύ τους, η οποία αναπόδραστα  αφήνει το αποτύπωμά της στα στοιχεία κρατήσεων, που φέρνουν την Τουρκία να καταγράφει νέα μείωση της τάξης του 45% σε σύγκριση με πέρυσι. Κι αυτό, όπως αναφέρει η Gfk (εταιρεία καταναλωτικών ερευνών) , παρά τη μικρή άνοδο που σημείωσαν οι κρατήσεις για Τουρκία τον μήνα Φεβρουάριο.

    Η Κροατία ωστόσο, δείχνει να κερδίζει έδαφος, χάρη στη μετατόπιση των Γερμανών προς ασφαλέστερους προορισμούς, καταγράφοντας νέα σημαντική άνοδο κρατήσεων 26,8% στο πρώτο δίμηνο. Ενώ και η Κύπρος, σημειώνει σημαντική αύξηση κρατήσεων στις γερμανικές αγορές.

    Στον ακόλουθο πίνακα διαγράφεται η προτίμηση των τουριστών για κρατήσεις σε Ελλάδα και Μεσογειακούς προορισμούς:

    Booking_Gfk)JanMar2017

    Η κατάσταση στη Βρετανία

    Συγχρόνως, θετικό σήμα για την Ελλάδα είναι το γεγονός πως σημειώνει αύξηση 12% σε σύγκριση με το 2016, όσον αφορά στις επιλογές των Βρετανών για τις διακοπές του φετινού καλοκαιριού,  σύμφωνα με ενδείξεις του πρώτου τριμήνου του έτους και με βάση τα στοιχεία της Gfk.

    Τα στοιχεία λοιπόν των κρατήσεων, αφορούν κυρίως στην περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων και τον Οκτώβριο.

    Ελλάδα

    Άνοδο κρατήσεων την ίδια στιγμή,  εμφανίζουν η Πορτογαλία και το Μαρόκο. Μετά τους Γερμανούς, η Κύπρος δείχνει να είναι και στις πρώτες προτιμήσεις των Βρετανών, καταγράφοντας σημαντική αύξηση κρατήσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για φέτος το καλοκαίρι είναι οι εξής: Δωδεκάνησα, Επτάνησα και Κρήτη. Με αυτή τη σειρά προτίμησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Στα 2,2 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί το πρώτο δίμηνο του 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ και δέος για 900.000 συνταξιούχους από το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έβαλε πρόστιμο σε εταιρεία 3 χρόνια αφού έκλεισε (ούτε στην Ουγκάντα)



    ΣΧΟΛΙΑ