• KAFEA TERRA: Γιορτάζουμε τον καφέ, προστατεύουμε ό,τι αγαπάμε

    Το ταξίδι του καφέ δεν είναι μόνο γευστικό ή αρωματικό. Είναι ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο που θέλουμε να διαρκέσει για πάντα

    Kafea Terra, καφές

    Καφές… Για τους περισσότερους η πρώτη απόλαυση της ημέρας. Και για πολλούς συνώνυμο του διαλείμματος, συνάντησης με φίλους, απόδρασης από την πίεση της ημέρας, εμπειρία ή ακόμη και χόμπι! Αν είστε λάτρης του καφέ, ξέρετε καλά ότι κάθε χαρμάνι, κάθε κόκκος στην πραγματικότητα, κουβαλά μέσα του μια μοναδική ιστορία. Μια ιστορία συνδεδεμένη με τόπους, ανθρώπους, παραδόσεις, θρύλους. Το ταξίδι του καφέ δεν είναι μόνο γευστικό ή αρωματικό. Είναι ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο που θέλουμε να διαρκέσει για πάντα.

    Αυτή είναι και η δέσμευση της KAFEA TERRA που βάζει στο επίκεντρο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αλλά και την ευημερία των καλλιεργητών του καφέ, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε πάντα το μοναδικό ταξίδι που μας υπόσχεται. Δέσμευση που αποδεικνύεται από την κουλτούρα διαφάνειας που χαρακτηρίζει την εταιρεία, τις πρωτοβουλίες της για την ανάπτυξη μιας πιο βιώσιμης βιομηχανίας καφέ, αλλά και τον θεμέλιο λίθο της φιλοσοφίας της, που δεν είναι άλλος από τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των συνεργατών της, με ορθές και δίκαιες πρακτικές για όλους: από τις κοινότητες των καφεκαλλιεργητών μέχρι τους τελικούς καταναλωτές.

    Μάλιστα, μέσω της σειράς Dimello, THREE CONTINENTS, η οποία είναι πιστοποιημένη από τη ΜΚΟ Rainforest Alliance, η KAFEA TERRA θέτει υψηλά πρότυπα στην υπεύθυνη παραγωγή καφέ, στη διατήρηση του οικοσυστήματος, του μικροκλίματος και των γευστικών χαρακτηριστικών κάθε τόπου προέλευσης. Με αφορμή, δε, τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Καφέ, την 1η Οκτωβρίου 2023, η KAFEA TERRA γιορτάζει την ελληνική βιομηχανική παραγωγή καφέ και την εξειδίκευση των ανθρώπων της στους τομείς αναζήτησης πράσινου καφέ, R&D, blending και training.

    Μια γιορτή για την ποικιλομορφία, την ποιότητα και την αφοσίωση του τομέα του καφέ, η Διεθνής Ημέρα Καφέ είναι μια ευκαιρία για τους λάτρεις του να μοιραστούν το πάθος τους για το ρόφημα και να αναγνωρίσουν και να υποστηρίξουν το έργο εκατομμυρίων καλλιεργητών, καθώς και όλων εκείνων των γυναικών και ανδρών που ασχολούνται με την παραγωγή, την εμπορία, τη λιανική πώληση και το σερβίρισμα του καφέ.

    Green Coffee: Επιζητώντας την πράσινη τελειότητα

    Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την παραγωγική δραστηριότητά της, η KAFEA TERRA φρόντισε να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη στενών διαπροσωπικών σχέσεων με τους καλλιεργητές που της προσφέρουν τον πολύτιμο καρπό τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι άνθρωποι της εταιρείας ταξιδεύουν στα μέρη όπου φύεται ο καφές -Βραζιλία, Αιθιοπία, Ινδία, Γουατεμάλα, Κολομβία και Νικαράγουα-, αφιερώνοντας χρόνο στους συνεργάτες στις φάρμες και αξιολογώντας σημαντικές παραμέτρους όπως οι κατάλληλες κλιματικές συνθήκες, οι σοδειές και οι μέθοδοι παραγωγής, ώστε να εξασφαλίζουν εκλεκτούς κόκκους πράσινου καφέ με σταθερή ποιότητα.

    Η προμήθεια του καφέ είναι, άλλωστε, η αφετηρία ενός συναρπαστικού, βιωματικού ταξιδιού γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες που εμπνέουν και κρατούν τους ανθρώπους της προσηλωμένους στην αρχική φιλοσοφία: να προσφέρει μέχρι το φλιτζάνι τον καλύτερο καφέ που μπορεί να δώσει η φύση.

    A Great Place to Work: Βιωσιμότητα με θετικό πρόσημο για όλους

    Η βιωσιμότητα βρίσκεται ως αξία στον πυρήνα της εταιρείας. Και αυτό αφορά όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για την KAFEA TERRA, από οποιαδήποτε θέση, σε οποιαδήποτε βαθμίδα. Γι’ αυτό και το 2023 αναγνωρίστηκε για δεύτερη χρονιά στη σειρά ως Great Place to Work®, μετά από μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση από τον ομώνυμο οργανισμό.

    Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό Great Place to Work®, οι εργαζόμενοι της KAFEA TERRA αξιολόγησαν θετικά το εργασιακό περιβάλλον, τις ευκαιρίες εξέλιξης, το επίπεδο εμπιστοσύνης αλλά και την εταιρική κουλτούρα. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν την υψηλή ικανοποίηση των εργαζομένων, με το 95% αυτών να δηλώνουν ότι νιώθουν ευπρόσδεκτοι από την πρώτη στιγμή που ενσωματωθήκαν στην εταιρεία.

    Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει ότι η εταιρική εξέλιξη πραγματώνεται με σταθερή επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και διατήρηση ενός ασφαλούς, ανθρωποκεντρικού εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει την αξιοκρατία, την συλλογικότητα και την εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι της KAFEA TERRA, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της και μετουσιώνουν την ανάπτυξη της εταιρείας σε κοινό στόχο, με όραμα την επιτυχία μέσω της ομαδικότητας.

    Dimello, THREE CONTINENTS

    Η σειρά χαρμανιών THREE CONTINENTS του Dimello παρουσιάζει ένα ταξίδι σε τρεις ηπείρους με προορισμό τον τέλειο καφέ. Κάθε χαρμάνι αποτελείται από κόκκους 100% Arabica και περιλαμβάνει τις γεύσεις, τα αρώματα και το ξεχωριστό χαρακτήρα κάθε μιας από τις ηπείρους προέλευσης: Αμερική, Ασία και Αφρική. Οι τρεις αυτές ήπειροι, που αποτελούν διαφορετικά σημεία στον ορίζοντα με τη δική τους κουλτούρα, ήταν και η έμπνευση που οδήγησε στο λογότυπο με τις τρεις τελείες.

    Διαθέτοντας την υπογραφή της KAFEA TERRA τα νέα χαρμάνια δημιουργήθηκαν με πυξίδα την αγάπη για τον καλό καφέ και την αναζήτηση της τέλειας εμπειρίας του. Με σεβασμό στο περιβάλλον, το μικροκλίμα και το ιδιότυπο οικοσύστημα της κάθε ηπείρου, τα χαρμάνια φέρουν την πιστοποίηση της ΜΚΟ Rainforest Alliance, η οποία στοχεύει στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη μέσα από μία υπεύθυνη στάση απέναντι στους καλλιεργητές καφέ. Πρόκειται για μία πιστοποίηση που αντανακλά τον σεβασμό της KAFEA TERRA απέναντι στην υπεύθυνη προμήθεια, τους ανθρώπους, αλλά και την ίδια τη φύση.

    KAFEA TERRA βιωσιμότητα καφές