• Top Stories

    Δεκτή με 187 «ναι» η πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική για την Υγεία


    Δεκτή έγινε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής η πρόταση της Κυβέρνηση για εξεταστική επιτροπή στον χώρο της Υγείας για την περίοδο 1997 – 2014.

    Επί 279 βουλευτών που ψήφισαν, θετικά στην κυβερνητική πρόταση ψήφισαν 187 βουλευτές και αρνητικά ψήφισαν 71.

    Αντίθετα, η πρόταση της  ΝΔ για επέκταση της εξεταστικής και στις περιόδους της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη (1996), όπου στη θέση του γενικού γραμματέα Υγείας βρισκόταν ο υπουργός της σημερινής κυβέρνησης Παναγιώτης Κουρουμπλής (και η οποία έχει αφαιρεθεί από την πρόταση της Κυβέρνησης) καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. Αντίθετα, 107 βουλευτές ψήφισαν ναιενώ “παρών” ψήφισαν 21 βουλευτές.

    Όπως εισηγήθηκε ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος και ενέκρινε το Σώμα, η επιτροπή θα αποτελείται από 23 μέλη, με αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων, ενώ η προθεσμία για τη σύνταξη πορίσματος ορίστηκε στους τρεις μήνες από τη σύστασή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Αυτή η συμφωνία που φέρνουμε είναι αποκλειστικά δική μας – Η ΝΔ βρίσκεται σε vertigo» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης: Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο για να σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δένδιας: «Θέλατε ποτό με την Σκάρλετ Γιόχανσον κύριε Τσακαλώτε – Με τη Γεωργία Βασιλειάδου και πολύ σας είναι»



    ΣΧΟΛΙΑ