ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προσερχόμενος σήμερα στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε:
«Ο ρόλος των μεταφορών είναι σημαντικός για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προάγουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα και ενισχύουμε την έξυπνη κινητικότητα, προκειμένου να έχουμε ένα ανταγωνιστικό, ασφαλές, προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό σύστημα μεταφορών».
«Σε αυτή την κατεύθυνση, σε εθνικό επίπεδο, εκσυγχρονίζουμε και «πρασινίζουμε» τον στόλο των λεωφορείων μας, προωθούμε την ηλεκτροκίνηση, ενισχύουμε την ασφάλεια των μεταφορών και επενδύουμε σε ανθεκτικές υποδομές, αναδεικνύοντας τη θέση της χώρας μας στο νέο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι αντικείμενο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών είναι: «Ο ρόλος των Μεταφορών ως εργαλείο κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».
Διαβάστε επίσης:
Viohalco: Επενδύσεις €300 εκατ. το 2023 – Ανθεκτική χάρη στη Cenergy
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα €23,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη – Στα 74,7 εκατ. ευρώ τα EBITDA
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΚΑΤ: Με σφαίρα στο πόδι νοσηλευέται ο 51χρονος που επιτέθηκε με κατσαβίδι στο Κορωπί
- Νησιά Τόνγκα: Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ
- Μιανμάρ: Νεκρή η μία έγκυος που απεγκλωβίστηκε από διασώστες
- Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν οι αναλυτές στο τέλος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων
