ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε σήμερα ως «αδικαιολόγητη» την απόφαση της Μόσχας να απελάσει δύο αμερικανούς διπλωμάτες και επιφυλάχθηκε να απαντήσει «κατά τον αρμόζοντα τρόπο» εν ευθέτω χρόνω.
«Αυτή η αδικαιολόγητη απέλαση (μελών) του διπλωματικού μας προσωπικού είναι απολύτως αβάσιμη», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε δημοσιογράφους. «Για ακόμη μια φορά, η Ρωσία επέλεξε αντιπαράθεση και κλιμάκωση αντί για εποικοδομητικές διπλωματικές επαφές», είπε ο Μίλερ και σημείωσε πως η Μόσχα «εξακολουθεί να παρενοχλεί υπαλλήλους της πρεσβείας μας, όπως ακριβώς εξακολουθεί να εκφοβίζει τους πολίτες της».
Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την απέλαση των αμερικανών διπλωματών Τζέφρι Σίλιν και Ντέιβιντ Μπερνστάιν, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για κατασκοπεία. Το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα κάλεσε την πρέσβειρα των ΗΠΑ Λιν Τρέισι να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την υπόθεση.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Ποινική δίωξη στον Χάντερ Μπάιντεν για παράβαση του νόμου περί όπλων
Συνάντηση Ζελένσκι – Μπάιντεν στη ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
ΗΠΑ: Η δίκη του Ντ. Τραμπ στην Τζόρτζια δεν θα γίνει τον Οκτώβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαλάνδρι: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην Εθνικής Αντιστάσεως
- Τραμπ: Σκέφτεται να ανακαλέσει τις δασμολογικές εξαιρέσεις για φτηνές αποστολές από την Κίνα
- Δένδιας: Στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» η υπεράσπιση του Αιγαίου και όλης της επικράτειας – Τέλος ο στόλος
- Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Κηφισιάς
