• Οικονομία

    ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο

    • NewsRoom
    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι η εκπληκτικά ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα, υπό την πίεση των υψηλότερων επιτοκίων.

    Ειδικότερα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν άλλες 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση των 371.000 θέσεων τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία ADP.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 195.000 θέσεις εργασίας.

    Η αρχική μέτρηση του Ιουλίου ήταν στις 324.000 θέσεις.

    Η ADP ανέφερε επίσης ότι η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε τόσο για τους εργαζομένους που άλλαξαν δουλειά, όσο και για αυτούς που παρέμειναν στις τρέχουσες θέσεις εργασίας τους.

    «Μετά από δύο χρόνια εξαιρετικών επιδόσεων που συνδέονται με την ανάκαμψη της οικονομίας, κινούμαστε προς μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη των αμοιβών και της απασχόλησης καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας υποχωρούν», τονίζει η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, οι θέσεις εργασίας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δυόμισι ετών.

    Έκθεση του υπουργείου Εργασίας, ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους έπεσε σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά στις αρχές του 2021, καταγράφοντας την αβεβαιότητα των Αμερικανών.

    Οι θέσεις εργασίας που αποτυπώνουν τη ζήτηση εργασίας, μειώθηκαν κατά 338.000 στα 8,827 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν προβλέψει 9,465 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Επιτόκια Fed: Πότε επιτέλους θα αρχίσουν να πέφτουν; – Κορυφαίοι αναλυτές «κλειδώνουν» το έτος

    JP Morgan για ΔΕΗ: Με τιμή στόχο στα €13,5 ξεκινά την κάλυψη με σύσταση overweight

    Τι γυρεύει η Moody’s στην Αθήνα – Ελπίδες για αναβάθμιση το Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ