• Οι μύθοι του Stefanos Kasellakis, o Εξάρχου και η σταθεροποίηση της Intrakat, τα νέα σχέδια του CVC και η ζωάρα του Κουτσολιούτσου με την γουρούνα του στις Σπέτσες (3 φωτό) 

    Δεν ξέρω εάν εχει “αποκτήσει” ρεύμα ο Stefanos, στους Πασοκο-γενείς Συριζαίους, καθώς αυτοί φαίνεται ότι θα κάνουν το παιχνίδι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως είναι γεγονός ότι άπαντες σε όλη την Ελλάδα αυτόν κουβεντιάζουν.

    image

    Οι δυο «μύθοι» του Stefanos

    Δεν ξέρω εάν εχει “αποκτήσει” ρεύμα ο Stefanos, στους Πασοκο-γενείς Συριζαίους, καθώς αυτοί φαίνεται ότι θα κάνουν το παιχνίδι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως είναι γεγονός ότι άπαντες σε όλη την Ελλάδα αυτόν κουβεντιάζουν.

    Δηλαδή Παππάς, Ευκλείδης και Έφη έχουν «φάει» την σκόνη του,  τουλάχιστον επικοινωνιακά.

    Δεν κρύβει ποιος είναι, λέει ότι έχει δουλέψει, ενώ το σημαντικό είναι ότι πολύς κόσμος, έστω  και από περιέργεια έχει δει και ακούσει στα social media τα video που ανεβάζει.

    Πηγή μου μου εξήγησε ότι πολλοί Έλληνες έχουν ακούσει τι λέει ο Κασσελάκης σε αντίθεση με τους 3 συνυποψηφίους του, που ουδείς εάν ερωτηθεί δεν ξέρει τι πρεσβεύουν.

    Πάντως εγώ έχω μερικές απορίες, για αυτά που λέει ο συμπαθής Stefanos.

    Για αυτό και απευθύνθηκα σε άνθρωπο των αγορών, λαμπρό μυαλό που δεν αμφισβητείται η εμπειρία του και η ικανότητα του να διαβάζει τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

    Καταρχήν, o Stefanos μας λέει ότι ξεκίνησε να δουλεύει στην Goldman Sachs στις ΗΠΑ, στα 21 του χρόνια, το 2009.

    Η πηγή μου, μου είπε ότι «είναι σφοδρά απίθανο, κάποιος που είναι 21 ετών να εργάζεται σε μια τράπεζα όπως η Goldman Sachs ακόμα και για να φέρνει καφέδες.

    Το πιθανότερο είναι ότι εργάστηκε εκεί probono (δηλαδή χωρίς αμοιβή) ως μαθητευόμενος, για 2-3 μήνες κάποιο καλοκαίρι».

    Αυτό δεν λέγεται εργασία.

    Εθελοντισμός λέγεται.

    Στην συνέχεια μας αναφέρει ότι έλαβε με προσωπικές του εγγυήσεις δάνεια και το 2011 ή το 2012 ασχολήθηκε με τις εφοπλιστικές business.

    Και αυτό είναι απίθανο.

    Ειδικά εκείνες τις εποχές, που είχε  καταρρεύσει ολόκληρος ο πλανήτης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και οι εφοπλιστικές business ήταν στα πολύ κάτω τους, είναι μάλλον απίθανο ένας νεαρός 22 ή 23 ετών να σήκωσε λεφτά από μόνος του από τις αμερικάνικες τράπεζες, άνευ εγγυήσεων ή από άλλους επιχειρηματίες και χωρίς να έχει και ο ίδιος χρήματα (equity) να επενδύσει.

    Όλα αυτά μου φαίνονται πολύ «κουλά» για ένα νεαρό στην ηλικία των 22-23 ετών.

    Καλό θα ήταν λοιπόν ο Stefanos να μας αποδείξει με χαρτιά όλα αυτά που λέει.

    Ας μας παρουσιάσει τα έγγραφα πρόσληψης στην Goldman Sachs και ας μας αποδείξει τις επενδύσεις που έκανε, τα τα δικά του λεφτά και όχι «with others people’s money».

    Το ράλι των 4

    Χθες στο χρηματιστήριο οι μετοχές που ξεχώρισαν ήταν μετρημένες.

    Καταρχήν η Mytilineos, η Intracom , η Epsilon Νet και η CENER,  ήταν αυτές που έγραψαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων.

    Η κάθε μια για τους δικούς της λόγους.

    H Mytilineos που συνεχίζει να εκπλήσσει τις αγορές, συζητά την εξαγορά της εταιρείας Βωξίτες IMERYS, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία (wiseman 28 Αυγούστου 2023) , η Intracom εχει μπροστά της μεγαλεπήβολα σχέδια όπως η επένδυση στην Intralot, ενώ και οι δουλειές της CENER αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

    Ο Εξάρχου, τα νέα σχέδια και η σταθεροποίηση της Intrakat

    Μια από τις μετοχές που τις τελευταίες εβδομάδες έχει “επιδείξει” εκπληκτική αντοχή είναι η Intrakat.

    Η τιμή της μετοχής κινείται σε ένα στενό εύρος μεταξύ 3 και 3,20 ευρώ, ισχυρό σημάδι ότι έχει σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα.

    Παρόλο που η μετοχή δέχτηκε προ ημερών ισχυρές πιέσεις από θεσμικά χαρτοφυλάκια εν τούτοις άντεξε στις «επιθέσεις».

    Χθες έκλεισε στα 3,16 ευρώ.

    Στην αγορά ψιθυρίζεται ότι ο ισχυρός ανήρ της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το φθινόπωρο με νέα σχέδια που δεν αποκλείεται, να οδηγήσουν την εταιρεία μετά από δεκαετίες σε κερδοφορία.

    Άλλωστε, άπαντες αναμένουν την απόφαση της επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από τον όμιλο της Ελλάκτωρ.

    CVC: Όχι μόνο δεν πουλάει αλλά επενδύει στην παιδεία

    Την ώρα που το CVC Capital Partners, διαψεύδει κατηγορηματικά μέσω του WISEMAN (WISEMAN 28 Αυγούστου 2023) ότι σχεδιάζει να πωλήσει τις δραστηριοτήτων του στον τομέα της Υγείας, το πολυεθνικό equity fund, προ ημερών ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επί της αρχής συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για τη σύσταση Joint venture το οποίο θα αναλάβει να λειτουργήσει στην Ελλάδα παράρτημα του κυπριακού πανεπιστημίου, με πρώτο τμήμα την Ιατρική σχολή.

    Όπως άπαντες αντιλαμβάνεστε τα αφεντικά του CVC στην Ελλάδα έχουν μεγάλα και σοβαρά σχέδια.

    Optima: Έτοιμη για εισαγωγή στο ΧΑ

    Στις αρχές Οκτωβρίου θα διενεργηθεί, εκτός απροόπτου, το IPO για την εισαγωγή της Optima Bank στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    H Motor Oil (βασικός μέτοχος)  έχει δηλώσει ότι προτίθεται να αποεπενδύσει από την Optima, κατά την εισαγωγή στο Χ.Α.

    Εκτιμάται ότι θα διαθέσει, εάν κάτι δεν αλλάξει τελευταία στιγμή  το 10,52% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το οποίο ελέγχει μέσω της Ireon Investments.

    Οι τράπεζες που έχουν αναλάβει την αναδοχή (Εθνική Τράπεζα και Alpha) θα διαθέσει τις μετοχές σε p/tbv 1,1 με 1,2x, βάσει των εκτιμώμενων κερδών τρέχουσας χρήσης.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς «με καθαρά κέρδη 42,4 εκατ. ευρώ το 2022 και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 20% η επένδυση στην Optima εμφανίζεται ελκυστική»

    Η Optima υπό τις εντολές του προέδρου της Γιώργου Τανισκίδη και του  CEO Δημήτρη Κυπαρίσση , πέτυχε λειτουργική κερδοφορία από τον 18ο μήνα της λειτουργίας της .

    Το 2021 πέτυχε 10 εκατ. ευρώ κέρδη από τραπεζικές εργασίες, 42 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ εκτιμάται ότι το 2023 θα εγγράψει κέρδη πέριξ των 66 εκατ. ευρώ.

    Στις 31/12/2022 είχε 860 εκατ. ευρώ δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 729 εκατ. ευρώ σε μεγάλες.

     

    Η ζωάρα του Κουτσολιούτσου, η γουρούνα και οι Σπέτσες (3 φωτό) 

    Δεν έχω καμμιά αντίρρηση η αγία οικογένεια των Κουτσολιούτσων να κάνει τις διακοπές της στις όμορφες Σπέτσες και να παρτάρει όπως εκείνη θέλει.

    Άλλωστε δημοκρατία έχουμε και το καλοκαιράκι στην Ελλάδα είναι πολύ ωραίο.

    Ακόμα και για όσους κατηγορούνται για αδικήματα όπως η σύσταση συμμορίας κλπ. κλπ.

    Το πρόβλημα το έχει τελικά η πολιτεία που σχεδόν 5,5 χρόνια μετά, από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie, δεν έχει φροντίσει να ξεκινήσει καν η δίκη της Αγίας οικογένειας.

    Η οποία δίκη υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    Όμως παρόλο που η ακροαματική διαδικασία σταμάτησε το χειμώνα του 2022, τώρα τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει και πάλι από το μηδέν.

    Και όπως λένε έμπειροι νομικοί, οι πρώτες  αποφάσεις θα βγουν σε τουλάχιστον 2 χρόνια.

    Και όλα αυτά αγαπητοί αναγνώστες όταν το Σκάνδαλο της  Folli Follie αποκαλύφθηκε τον Μάϊο του 2018.

    Έχουν περάσει δηλαδή από τότε 5,5 ολόκληρα χρόνια και ο πρωτεργάτης του σκανδάλου, δηλαδή ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα ο WISEMAN, πίνει τον καφέ του και οδηγεί την «γουρούνα του», ακόμα δεν έχει δικαστεί.

    Νομίζω ότι μόλις δει αυτές τις φωτογραφίες από τις Σπέτσες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε,  ο πολλά υποσχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, «θα εκραγεί από τον θυμό του».

    Καλά θα κάνει όμως να δει το θέμα της νέας δίκης των Κουτσολιούτσων πιο ζεστά.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες
    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023
    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες
    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023
    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.