• Πολιτική

    Αισιόδοξος για την αξιολόγηση δηλώνει ο Τουσκ

    • NewsRoom
    Τουσκ


    Μόλις είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις των Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη, όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες με τον Αλέξη Τσίπρα, στις οποίες εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για τη δεύτερη αξιολόγηση.
    Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχουμε λίγο καλύτερη διάθεση για τη δεύτερη αξιολόγηση και τις αποφάσεις που απορρέουν από αυτή. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι σε αυτό το πλαίσιο, νιώθω πιο αισιόδοξα και ελπίζω και για τους δύο η διάθεση να είναι πιο αισιόδοξη αύριο»
    Συνεχίζοντας, είπε ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας «λόγω της αποφασιστικότητας και του πραγματισμού που επιδεικνύετε».  Πάντως, έρχεται με καλή διάθεση γενικά στην Αθήνα, αφού «ήρθα ως φίλος, η Αθήνα είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου και αυτό δεν είναι ένα σύνθημα είναι η αλήθεια».

    Μίλησε και για το προσφυγικό: «η Ελλάδα υπό την ηγεσία σας και κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ετών είναι εξαιρετικό παράδειγμα για την αλληλεγγύη. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και για τους πολίτες, σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας».

    Ο πρωθυπουργός, πάντως, χωρίς να κάνει συγκεκριμένες αναφορές για την διαπραγμάτευση, έκανε αναφορά για μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ευρώπη: «Είναι εξαιρετικής σημασίας να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για να διατηρήσουμε την ενότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή. Για να διατηρήσουμε την οικονομική κρίση πίσω μας πλέον αλλά και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των σημαντικών συμφωνιών που είχαμε για τους πρόσφυγες. Είναι εύθραυστη η συμφωνία αλλά πρέπει να τη διατηρήσουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι εσείς ως πρόεδρος και όλα τα κράτη μέλη θα επωμιστούν τις ευθύνες τους για να διατηρήσουν ενωμένη την Ευρώπη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έμφραγμα» από τις νέες συντάξεις – Τα ποσά σοκ που θα προκύπτουν από τον υπολογισμό με βάση τον τιμάριθμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται εξελίξεις: Μετά το Μetropolitan ακολουθεί το Υγεία και το Ερρίκος Ντυνάν;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Όταν ο Σταθάκης έλεγε ότι θα προχωρήσει η υπόθεση της Βεύης



    ΣΧΟΛΙΑ