ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση κατά 15% στους μισθούς των εκπαιδευτικών αποφάσισε η βουλγαρική κυβέρνηση έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των κοινωνικών εταίρων. Η αύξηση τίθεται σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2023, ανέφερε το υπουργείο.
«Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση εγγυάται την εθνική προτεραιότητα διατήρησης του επιπέδου των μισθών των εκπαιδευτικών στο 125% του μέσου μισθού στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Γκαλίν Τζόκοφ. Όπως τόνισε, οι καλύτερες λύσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
Συνεπώς, ο κατώτατος βασικός μηνιαίος μισθός για τους εκπαιδευτικούς θα διαμορφωθεί σε 1709 λεβ (873,5 ευρώ). Το ίδιο θα ισχύσει και για ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, παιδαγωγικούς συμβούλους.
Για την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών θα διατεθούν 524 εκατομμύρια λέβα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Κατέστρεψε 13 ουκρανικά drones εν πτήσει προς Κριμαία και Μόσχα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Ποιοι επίσημοι τρέχουν για χάρη της
- FaCad’oro: Η χρυσή αυτοκρατορία και το όνειρο των 56 εκατ. ευρώ που κατέρρευσε
- Τι ώρα ψώνισαν μετοχές οι τολμηροί, πόσο αγόρασε την ΑΧΙΑ ο Ψάλτης, το τηλεφώνημα Παπασταύρου, οι γκρίνιες για τον Κωνσταντακόπουλο, η επιτυχία της Νίκης και το menu των 7 βουλευτών στο prive του Kiku
- Η σιωπή των αμνών: Σε άνοδο η εκτελεστική εξουσία σε πτώση η δημοκρατία
