Εξασθένηση της ζήτησης σε αρκετές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, «είδε» η Siemens στο τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τα κέρδη. Παρατηρεί ωστόσο μια ομαλοποίηση της ζήτησης από εδώ και στο εξής.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, η Κίνα, η οποία εδώ και πολύ καιρό ήταν κινητήριος δύναμη για την παγκόσμια παραγωγή και η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, δεν κατέγραψε σοβαρή ανάκαμψη μετά τα lockdowns.

1

Εντούτοις, η Siemens δείχνει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς πολλοί πελάτες της προ-αγόρασαν πέρυσι, προκειμένου να αποφύγουν τις ελλείψεις.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 10% το τρίμηνο έως το τέλος Ιουνίου, έναντι αύξησης 13% το προηγούμενο τρίμηνο.

Στα βιομηχανικά της κέρδη σημείωσε πτώση κατά 4% το γ’ τρίμηνο με το συνολικό τους μέγεθος να ανέρχεται στα 2,75 δισ. ευρώ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν κέρδη 2,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η εταιρεία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στις ψηφιακές της βιομηχανίες σε ένα εύρος 13-15% από 17-20%.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 24,2 δισεκατομμύρια, λόγω απροσδόκητα υψηλότερου όγκου από μεγάλες παραγγελίες στο τμήμα που σχετίζεται με τα συστήματα κυκλοφορίας, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 6% ετησίως στα 18,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το γ’ τρίμηνο η εξομάλυνση της ζήτησης ήταν ξεκάθαρα ορατή στις παραγγελίες στις βραχυπρόθεσμες επιχειρήσεις μας, κυρίως στην Κίνα, αλλά και στην Ευρώπη», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Roland Busch.

«Η ανάκαμψη στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η τάση θα παραμείνει σταθερή», πρόσθεσε.

Πηγή Reuters 

Διαβάστε επίσης: 

Novo Nordisk: «Σπάει» ταμεία το υπερ…φάρμακο για την παχυσαρκία – Μειώνεται η προσφορά