• Mononews TV

    Η επαναστατική Barbie καταγγέλλει, απελευθερώνει και σαρώνει το Box Office – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Barbie γεννήθηκε για να ενσαρκώσει τα κοριτσίστικα όνειρα, να εμπνεύσει τη μελλοντική τους ταυτότητα, να γίνει το αστέρι που τις οδηγούσε στο μέλλον τους.

    Να συμβολίζει πρώτα την ομορφιά και την ανεμελιά του ροζ, μετά τον δυναμισμό και τις γυναίκες που διακρίνονται σε κάθε τομέα και σε κάθε επάγγελμα και τώρα να γίνει ταινία για να απελευθερώσει τις γυναίκες από τον ίδιο τους τον εαυτό.

    Τα όνειρα είναι επαναστατικά, μας οδηγούν εκεί που δεν τολμάμε να πάμε. Κρύβονται εκεί οι μύχιες σκέψεις, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, η εξέλιξή μας, το μέλλον.

    Σε κάθε εποχή τα όνειρα αλλάζουν και γίνονται η πυξίδα για την επόμενη μας αλλαγή. Καθρεφτίζουν την πιο βαθιά μας ανάγκη, έτοιμη να συγκρουστεί για να φέρει στην επιφάνεια το νέο, αυτό που τώρα, είναι το μόνο απαραίτητο.

    Μπορεί στην ταινία Barbie να κυριαρχεί η επιτυχημένη απεικόνιση του χαρούμενου, ανέμελου, και ροζ πλαστικού κόσμου της, όμως η δύναμή της κρύβεται στην επιτυχία, με την οποία, για άλλη μια φορά, η Barbie καθρεφτίζει τα όνειρα των γυναικών  για περισσότερη ελευθερία και ουσιαστική ισότητα.

    Τους φωνάζει, ότι δε χρειάζεται να αρέσουν σε όλους, δε χρειάζεται συνέχεια να αποδεικνύουν την αξία τους, ούτε να πιέζονται άλλο, ανάμεσα στους πολλαπλούς ρόλους, τα politically correct και τις υψηλές απαιτήσεις τους. Απλά να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να τον αγαπήσουν, όποιος κι αν είναι, ανεξάρτητα από τα πόσα έχει καταφέρει.

    Η Barbie στην ταινία καταγγέλλει την πατριαρχία, ρίχνει φως σε μερικούς από τους αγώνες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά και τους λέει τελικά ότι δεν χρειάζονται κανένα πρότυπο, εκείνες είναι το πρότυπο.

    Αφού ανέδειξε και το τελευταίο όνειρο των γυναικών, για απενοχοποίηση και αποδοχή,  άφησε τις αλλαγές και τις μεταμορφώσεις τους ελεύθερες από πρότυπα. Και τότε, αυτή η ελεύθερη από εξωτερικούς και εσωτερικούς καταναγκασμούς γυναίκα έγινε… το πρότυπο της Barbie, το πρότυπο που την οδηγεί στο δικό της όνειρο, να πάψει να είναι κούκλα, να γίνει άνθρωπος, και αυτοκαταργείται.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ