• City Stories

    Ρεβέκκα Λόου: Λονδίνο – Τεχεράνη με ένα ποδήλατο (video)

    • NewsRoom
    Ρεβέκκα Λόου


    Από το “προσιτό” Λονδίνο, η Ρεβέκκα Λόου, έφτασε μέχρι το “δυσπρόσιτο” Ιράν, με μοναδικό της μέσο το ποδήλατό της. Στα 31 της χρόνια κατάφερε να ταξιδέψει 11.000 χλμ. χωρίς κανένα άλλο μεταφορικό μέσο. Σκοπός αυτού του μοναδικού ταξιδιού ήταν να αποδείξει πως η Αφρική και η Μέση Ανατολή «δεν είναι μόνο τρομοκρατία και θρησκευτικός φανατισμός».

    rebecca1

    Την πρώτη δυσκολία την αντιμετώπισε όταν ήρθε αντιμέτωπη με τους γονείς της ούτως ώστε να ανακοινώσει την απόφασή της. Φυσικά στην πρώτη αντίδραση της μητέρας της, που την ρώτησε αν έχει τρελαθεί, η ίδια απάντησε : «Φταις κι εσύ γι’ αυτό. Η καταγωγή σου είναι από την Ουγγαρία, άρα κυλάει και λίγο τσιγγάνικο αίμα στις φλέβες μου. Είμαι μια νομάδα που θέλει να γυρίσει τον κόσμο».

    r2 r3

    Έτσι λοιπόν, με το ποδήλατό της διέσχισε 3 ηπείρους και 20 χώρες.

    «Δούλευα ως δημοσιογράφος σε ένα περιοδικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχα μια σταθερή ζωή στο Λονδίνο και κανέναν λόγο να παρατήσω τα πάντα» λέει στην ιταλική εφημερίδα Repubblica. «Αλλά η δουλειά μου με έκανε να αναρωτηθώ για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε εμείς εδώ στη Δύση εκείνες τις χώρες και εκείνους τους λαούς. Κι έτσι μου κόλλησε η ιδέα του ταξιδιού με το ποδήλατο».r4

    Το μεγάλο αυτό ταξίδι άρχισε τον Ιούλιο του 2015 και ολοκληρώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Πρώτοι σταθμοί ήταν η Γαλλία, η Ιταλία και τα Βαλκάνια απ’ όπου πέρασε στην Κωνσταντινούπολη.

    r5

    Στη δεύτερη φάση του ταξιδιού της, αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες, καθώς διέσχισε Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Σουδάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν. Στην ερώτηση, εάν φοβόταν αφού είναι γυναίκα, τονίζει:

    «Η αλήθεια είναι ότι σε κίνδυνο μπορεί να βρεθείς και έξω από μια παμπ στο Λονδίνο Σάββατο βράδυ». Οι κίνδυνοι ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ίδια, ήταν πολλοί. Υπήρξαν άντρες που τη φλέρταραν αλλά και άλλοι που πήγαν να ξεφύγουν απο τα όρια του επιτρεπτού. «Έβγαλα ένα κουζινομάχαιρο και το κράτησα κοντά στα γεννητικά του όργανα», όπως αναφέρει.

    r6

    Παράλληλα όμως, οι ευχάριστες στιγμές αυτής της εμπειρίας ήταν πολλές. Δεν θα ξεχάσει ποτέ, φυσικά, εκείνη την οικογένεια νομάδων που της έσωσε τη ζωή στη Σαχάρα όπου έμεινε χωρίς νερό και κατέρρευσε παραληρώντας.r7

    Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, δημοσίευσε την ιστορία της στο σάιτ «Ημερολόγια Ποδηλάτου», κάνοντας την ιστορία  της ευρέως γνωστή.

    r8

    r9

    Κείμενο: Ιωάννα Κατσίμπα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Survivor: Η Σόφη Πασχάλη αποκαλύπτει την αλήθεια για τη σχέση της με τη Λάουρα Νάργες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο 19χρονος που έγινε viral από το Πάμε Πακέτο απειλεί με μηνύσεις την εκπομπή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τρελή ζωή του δισεκατομμυριούχου διαδόχου του θρόνου του Ντουμπάι



    ΣΧΟΛΙΑ