• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Φρένο στις 1.345 μονάδες ο δείκτης – Alpha, Mytilineos, Τιτάν στο επίκεντρο

    Πίνακας με τους δείκτες στο Χρηματιστήριο


    Σε φάση αναζήτησης κατεύθυνσης η αγορά, με συσσώρευση στις 1.345 μονάδες και συναλλαγές στα 6,6 εκατ. ευρώ, παρά τα θεαματικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν νωρίτερα Mytilineos και Τιτάν.

    Στις ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό διαφορετικό από την ομιλία Πάουελ και μετά την αύξηση των επιτοκίων στο 5,50% οι αγορές θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία.

    Αντίστοιχα σήμερα, και στην Ευρώπη αναμένουμε αύξηση επιτοκίων κατά 25μβ αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία για τη νομισματική πολιτική από την κ. Λαγκάρντ.

    Πλούσια είναι η σημερινή ατζέντα στις ΗΠΑ με μετρήσεις (προχωρημένες) για το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Β΄τριμήνου (τριμηνιαία βάση), τον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE δίνεται αυξημένη βαρύτητα από την κεντρική τράπεζα), τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

    Στο εσωτερικό συνεχίζεται η πλαγιοανοδική κίνηση για τον δείκτη, σημειώνει ο Νίκος Καυκάς της Depolas Investment Services, ενώ άλλο ένα καλό τρίμηνο έχει να επιδείξει ο Μυτιληναίος.

    Πιο συγκεκριμένα, το β΄τρίμηνο του ομίλου τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 213 εκ. ευρώ ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω ακόμα υψηλότερων λειτουργικών περιθωρίων στον κλάδο της ενέργειας.

    Αξίζει να σημειώσουμε την αύξηση του μεριδίου αγοράς α’ εξαμήνου στην προμήθεια ενέργειας στο 12,8% από 8,2% πέρυσι.

    Εφικτοί είναι οι ετήσιοι στόχοι που έχει θέσει ο όμιλος.

    Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι γενικές συνελεύσεις των τραπεζών και θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα 6μήνων τους, ενώ μεγέθη θα ανακοινώσουν ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και εταιρείες μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπως η Ideal.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 4,4 εκατ. ευρώ με οριακά ανοδική κίνηση στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 3,49 ευρώ, μικρές απώλειες στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στο 1,66, αμετάβλητη η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 6,37 και απώλειες για την Eurobank, στο 1,61 ευρώ.

    Διόρθωση στα 7,08 ευρώ για τη Cenergy, απώλειες για ΑΔΜΗΕ 1,22%, αλλά ανοδική αντίδραση για Τιτάν TITC -0,16% 30,90 στα 19,22 και για το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 που ενισχύεται 0,95%, στα 27.70.

    Διόρθωση στον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 στα 36,46 ευρώ.

    Απώλειες πάνω από 1% και για τον ΟΠΑΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Fed και EKT Vs Αlpha, Mytilineos, Titan, ΔΕΗ και… Ideal

    Κωτσόβολος: Το κέρδος της ΔΕΗ από πιθανή εξαγορά – Στη διεκδίκηση και ο Θ. Φέσσας

    Το «καυτό» διήμερο των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ