• Top Stories

    Χάος στην Παραγουάη: Νεκρός διαδηλωτής από σφαίρα από καουτσούκ (video)

    Παραγουάη


    Νεκρός έπεσε ένας διαδηλωτής από λαστιχένια σφαίρα αστυνομικού στην Παραγουάη κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, λίγο μετά την έγκριση που παραχώρησε η Γερουσία της χώρας στην αναθεώρηση του Συντάγματος, σε ψηφοφορία που διεξήχθη μυστικά στο Κογκρέσο.

    Ειδικότερα, ο 25χρονος Ροντρίγκο Κουιντάνα σκοτώθηκε από σφαίρα από καουτσούκ που του έριξε αστυνομικός στο αρχηγείο της νεολαίας οργάνωσης ακτιβιστών, όπως ανακοίνωσε σχετικά η αντιπολίτευση. Ακόμη, το υπουργείο Εσωτερικών στην Παραγουάη αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να εντοπιστούν οι συνθήκες θανάτου του νεαρού, ενώ ο γιατρός του δήλωσε ότι ο 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

    Δείτε video:

    https://youtu.be/Gjbdeu6j0EI

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα δώσει τη δυνατότητα στον πρόεδρο Οράσιο Καρτές να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρεία, όταν μέχρι πρότινος, το Σύνταγμα της χώρας του απαγόρευε να επανεκλέγεται στο αξίωμα αφότου υπερψηφίστηκε, το 1992, μετά την πτώση της δικτατορίας το 1989.

    Παραγουάη

    Στα επεισόδια που ξέσπασαν συνελήφθησαν περίπου 200 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ καταστήματα και κυβερνητικά κτίρια υπέστησαν βανδαλισμούς.

    Παραγουάη

    Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο κτήριο του Κογκρέσου, όμως οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλά σημεία της χώρας. Η αντιπολίτευση στην Παραγουάη, μάλιστα, χαρακτήρισε την κίνηση της Γερουσίας ως πραξικόπημα και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν. Στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν σημειώθηκαν μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τις αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ.

    Παραγουάη

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Καρτές κάλεσε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια σε μια ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter: «Η δημοκρατία δεν κατακτιέται ούτε προστατεύεται δια της βίας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της τάξης. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους βάρβαρους να πλήξουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία του λαού της Παραγουάης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Εξέγερση» στην Παραγουάη – Διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν το Κογκρέσο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Αναστασιάδης: «Ιστορική μέρα για την Κύπρο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόρα Μπακογιάννη: Το τέταρτο μνημόνιο έχει φτάσει ήδη, αλλά χωρίς λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ