• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Jumbo και ΟΤΕ οδηγούν τα νέα υψηλά του δείκτη

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Απόστολος Βακάκης (Jumbo), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Απόστολος Βακάκης (Jumbo), Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ)


    Σε νέο υψηλό έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης που συνεχίζει και σήμερα την πλαγιοανοδική κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα διαμορφώνεται και ο τζίρος.

    Από την άλλη, κατά την ίδια περίοδο οι βασικοί μετοχικοί ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών.

    Καλύτερες είναι οι αποδόσεις των αμερικανικών δεικτών κυρίως λόγω τεχνολογίας. Τα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα στο εξωτερικό ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αύξηση της μεταβλητότητας τις επόμενες ημέρες.

    Η αγορά έχει ήδη προσεγγίσει τους ετήσιους στόχους πολλών χρηματιστηριακών εταιρειών και παρόλο που δεν αποκλείεται περαιτέρω άνοδος των αποτιμήσεων πρέπει να σημειωθεί ότι οι διορθώσεις είναι εντός προγράμματος.

    Υπενθυμίζεται από τον κ. Νίκο Καυκά της Depolas Investment Services ότι οι 1.350 μονάδες αποτελούν το άνω εκτιμώμενο εύρος για την τρέχουσα εβδομάδα.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον εγχώριο δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (Μάιος), ενώ στο εξωτερικό βαρύτητα θα δοθεί στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου της Ευρωζώνης, αλλά και στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και πωλήσεις κατοικιών Ιουνίου στις ΗΠΑ.

    H αγορά συνεχίζει πλέον σε επίπεδα που έχει να προσεγγίσει από το μακρινό 2014, τότε που συζητείτο η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο, πριν έρθει η λαίλαπα του τρίτου (μνημονίου) με το κλείσιμο των τραπεζών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) (που έμεινε κλειστό για 40 μέρες).

    Καμία σχέση το τότε με το σήμερα, με την αγορά να καθοδηγούν πότε οι τράπεζες και πότε τα blue chips.

    Νέα ιστορικά υψηλά για τον Μυτιληναίο, την Aegean, το Jumbo, τη Cenergy.

    Kρίσιμη η γενική συνέλευση της Eurobank που αποφασίζει το buy back των μετοχών μεταξύ 1,10 – 1,90 ευρώ για το 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ.

    Θετική αντίδραση και σήμερα για τον δείκτη στις 1.336 μονάδες και τζίρος 5,5 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά.

    Νέα ιστορικά υψηλά για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 στα 36,12 ευρώ που πλέον κοιτάζει τον FTSE στο Λονδίνο, νέα ανοδική κίνηση για τη Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 στα 28,24 ευρώ, κέρδη 1,64% στον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 στα 14,84 ευρώ, αλλά και στον ΟΠΑΠ στα 16,40.

    Μικρή αντίδραση αυτή που βγαίνει στις τράπεζες, με την Alpha Bank στο 1,63, μικρές απώλειες για την ΕΤΕ, στα 6,20 και σταθεροποιητικά στο 1,63 η Eurobank, ενώ στο 0,74% οι απώλειες για την Πειραιώς.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Bank: Τα μυστήρια της Ellington και η σιωπή της Κεφαλαιαγοράς – Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα;

    Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ σε data center μέχρι το 2028

    Kering: Πόλεμος Pinault και ακτιβιστών επενδυτών για το μέλλον της Gucci



    ΣΧΟΛΙΑ