• Business

    Novartis: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών αξίας έως 15 δισ. δολ. – Αυξάνει τις εκτιμήσεις κερδών

    • Bloomberg
    Vasant (Vas) Narasimhan, CEO Novartis

    Vasant (Vas) Narasimhan, CEO Novartis


    Η Novartis αύξησε τις προοπτικές κερδών της και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών έως και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει στο spinoff της μονάδας γενόσημων προϊόντων Sandoz.

    Τα λειτουργικά κέρδη εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων πιθανότατα θα αυξηθούν με χαμηλά διψήφια ποσοστά φέτος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ελβετική φαρμακοβιομηχανία. Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για υψηλά μονοψήφια ποσοστά.

    Η Novartis εργάζεται για την απόσχιση της Sandoz, που αποτελεί τον κλάδο γενοσήμων της, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και το spinoff θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο, εάν οι μέτοχοι το εγκρίνουν στην έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Η φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται υπό αναμόρφωση, καθώς ο CEO της Vas Narasimhan περικόπτει τα λιγότερο κερδοφόρα έργα και τμήματα της εταιρείας για να επικεντρωθεί σε νέα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

    Αφού είδαν ότι η Novartis εμφάνισε καλά αποτελέσματα από το φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού Kisqali σε μια κλινική δοκιμή, οι επενδυτές στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους στη λειτουργική απόδοση της εταιρείας, έγραψε η αναλύτρια της Barclays, Emily Field σε ένα σημείωμα πριν από τα αποτελέσματα.

    Στο μεταξύ, στο ορίζοντα έχουν εμφανιστεί πιθανοί ανταγωνιστές γενόσημων φαρμάκων για το μεγαλύτερο φάρμακο της Novartis, το Entresto.

    Ένας Αμερικανός δικαστής έκρινε άκυρη την πατέντα του Entresto αυτόν τον μήνα, αν και οι αναλυτές είπαν ότι ενδέχεται να μην υπάρξει ανταγωνιστικό φάρμακο σε γενόσημο μέχρι το 2026.

     Διαβάστε ακόμη:

    Novartis: Εξαγοράζει την Chinook έναντι 3,5 δισ. δολαρίων

    Novartis: Η Φωτεινή Μπαμπανάρα Επικεφαλής Επικοινωνίας σε Νότια, Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη

    Causaly: Επένδυση ύψους 60 εκατ. δολαρίων από την Iconiq Capital



    ΣΧΟΛΙΑ