• Business

    Jeff Bezos (Amazon): Ο 53χρονος «Μίδας» δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

    • NewsRoom
    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)

    O CEO της Amazon Jeff Bezos


    O CEO της Amazon, Jeff Bezos «εκτόπισε» τον Amancio Ortega και τον Warren Buffett και είναι πλέον επίσημα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes (υπενθυμίζεται πως στην πρώτη θέση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι ο Bill Gates ).

    O Bill Gates
    O Bill Gates

    Ο 53χρονος Jeff Bezos πρόσθεσε στην περιουσία του 1,5 δισ. δολάρια , αφού η μετοχή του Amazon.com χτύπησε «κόκκινο» στο χρηματιστήριο μόλις ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αγοράσει το site λιανικής πώλησης Souq.com, με έδρα το Ντουμπάι.

    O Warren Buffett
    O Warren Buffett

    Η συνολική περιουσία του «Μίδα» του διαδικτύου ανέρχεται πλεόν σε 75,6 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Bloomberg, 700 δολάρια δηλαδή παραπάνω από τον Warren Buffett, CEO της Berkshire Hathaway Inc και 1,3 δισ. δολάρια παραπάνω από τον Amancio Ortega, ιδιοκτήτη της Inditex S.A. και πιο πλούσιο άνθρωπο της Ευρώπης.

    O Amancio Ortega
    O Amancio Ortega

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ μάλλον του έκανε.. πολύ καλό αφού είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του ράλι των μετοχών παγκοσμίως, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αγγίζει (σχεδόν) την κορυφή στη λίστα του Forbes.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάκης Μπαλαούρας: «Δεν αιτήθηκα εγώ την 13η σύνταξη»



    ΣΧΟΛΙΑ