• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος στη Wall Street – Στο +0,62% ο Dow Jones

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των ανακοινώσεων των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Ιουνίου.

    Την περασμένη Παρασκευή, οι μετοχές στη Wall Street έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με την αγορά να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανησυχία γύρω από την επικείμενη συνεδρίαση της FED, βρίσκοντας μια μικρή στήριξη στα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

    Αυτή την εβδομάδα, τα μακροοικονομικά δεδομένα αναμένεται να επηρεάσουν τις αγορές και γενικότερα τον επενδυτικό χώρο, καθώς την Τετάρτη θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός για τον μήνα του Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες τους προβλέψεις, οι επενδυτές αναμένουν ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 3% από το 4% που ήταν τον Μάιο και ο δομικός πληθωρισμός να κυμανθεί στο 5% από το 5,3%, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της στην επόμενη συνεδρίαση της.

    Παράλληλα, πέραν από την εβδομαδιαία αναφορά για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, την Τετάρτη αναμένεται και η δημοσίευση της αναφοράς γνωστής και ως Beige Book της Fed, ενώ την Παρασκευή ανοίγει ο κύκλος των εταιρικών αποτελεσμάτων των τραπεζών.

    Πώς έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 33.944,40 μονάδες με ήπια άνοδο 0,62%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Intel Corp. (2,79%), Amgen Inc. (2,78%) και Home Depot Inc. (2,51%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Travelers Cos. Inc. (-1,51%), Microsoft Corp. (-1,60%)  και Verizon Communications Inc. (-2,12%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.409,53 μονάδες με ήπια άνοδο 0,24%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με άνοδο έκλεισαν οι Wynn Resorts Ltd. (5,69%), MGM Resorts International (5,60%), Enphase Energy Inc. (5,60%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Altria Group Inc. (-2,24%), Amcor PLC (-2,21%) και AT&T Inc. (-2,18%).

    Ο Nasdaq έκλεισε στις 13.685,48 μονάδες  με άνοδο 0,18%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Απώλειες 1 δολαρίου για το πετρέλαιο

    Μπόστιτς (Fed): Ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει χωρίς νέες αυξήσεις επιτοκίων

    Νέες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό



    ΣΧΟΛΙΑ