• Business

    Swot Hospitality: Πρώτο βήμα επέκτασης στο εξωτερικό με Marriott στη Σερβία

    Πάνος & Γιώργος Κωνσταντινίδης, Στέλιος Κουτσιβίτης, συνιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της Swot Hospitality

    Πάνος & Γιώργος Κωνσταντινίδης, Στέλιος Κουτσιβίτης, συνιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της Swot Hospitality, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας


    Το πρώτο βήμα επέκτασής της εκτός ελληνικών συνόρων κάνει η Swot Hospitality, εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων που ιδρύθηκε το 2013, με βασικούς μετόχους τα αδέλφια Κωνσταντινίδη και τον Στέλιο Κουτσιβίτη.

    Όπως είπε χθες ο πρόεδρος Στέλιος Κουτσιβίτης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, η Swot υπέγραψε προ λίγων ημερών το πρώτο της προσύμφωνο συνεργασίας για τη διαχείριση ενός project της Marriott. Τόνισε ότι η ανάπτυξη της εταιρείας στρέφεται στο εξωτερικό και εκτίμησε ότι η χώρα θα φέρει διεθνείς επενδύσεις που είναι απαραίτητες σε μια στιγμή παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

    Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, η επόμενη κίνηση της εταιρείας θα αφορά σε μεγάλη επένδυση εντός συνόρων.

    Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πέντε ανοίγματα ξενοδοχείων τους τελευταίους 18 μήνες, μέσω συνεργασιών με πέντε διαφορετικά brands.

    Τα έξι από αυτά είναι επώνυμα, τρία εκ των οποίων φέρουν την επωνυμία της Marriott και έχει παρουσία σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, στη Μύκονο, όπου ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο party hotel στην Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα.

    Στη στρατηγική της εντάσσεται πλέον και η ενοικίαση ξενοδοχείων, εκτός από την ανάληψη του management των μονάδων.

    Θυμίζουμε ότι η Swot έχει στο χαρτοφυλάκιο της 10 ξενοδοχεία αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταγράψει ανάπτυξη εσόδων της τάξης του 80%.

    Η τελευταία προσθήκη σε αυτό είναι το Lindian Village Beach Resort Rhodes στην πόλη της Λίνδου, ξενοδοχείο 188 δωματίων αποτελεί και την τελευταία προσθήκη στο συνεχώς portfolio της Curio Collection by Hilton. Το ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε σε πολυτελή θέρετρο για λογαριασμό της Zetland Capital και είναι εμπνευσμένο από την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

    «Το 2013 όταν ιδρύθηκε όλοι θεωρούσαν ότι ήταν μια τρέλα, τότε είδαμε ένα κενό στην αγορά το οποίο θεωρούσαμε ότι μπορούμε να το καλύψουμε. Το καλύψαμε σε ένα βαθμό, αλλά είμαστε ακόμα μικροί, έχουμε συνέχεια. Η Swot είναι κάτι διαφορετικό και αυτό το μήνυμα προσπαθούμε να περάσουμε και μέσα των αναπτύξεων που έρχονται», είπε κάτι τη διάρκεια του δικού του χαιρετισμού ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής της Swot.

    «Η επιτυχία της Swot βασίζεται στο DNA, δίνουμε μεγάλη έμφαση στο lifestyle, στη διασκέδαση, στη μόδα, έχουμε αντιληφθεί ότι ο ταξιδιώτης θέλει να πηγαίνει σε ξενοδοχεία που έχουν ζωή», είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Πάνος Κωνσταντινίδης.

    Διαβάστε επίσης

    LAMDA: Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ – Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κοτσώλης

    ΟΤΕ: Ομόλογο 80 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική OTE plc – Στο 3,701% η απόδοση

    Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Δημιουργούμε προϊόντα για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ