• ΑΓΟΡΕΣ

    EKT: Οι traders αποτιμούν την κορύφωση του βασικού επιτοκίου στο 4%

    • Bloomberg
    Christine Lagarde, επικεφαλής της ΕΚΤ

    Christine Lagarde, επικεφαλής της ΕΚΤ


    Οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την EKT, μετά από τον υψηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να οδηγήσει σε συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης, αναφέρει το Bloomberg.

    Οι αγορές χρήματος τιμολογούν την κορύφωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 4% μέχρι τον Οκτώβριο, με μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα να θεωρείται σχεδόν δεδομένη, σύμφωνα με τα swaps που συνδέονται με τις ημερομηνίες συνεδριάσεων της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης. Η τελευταία φορά που τιμολογήθηκε ένα τέτοιο επίπεδο ήταν τον Μάρτιο.

    Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο έμεινε αμετάβλητος στο 8,7%, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για τέταρτο μήνα, αυξάνοντας την πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας να συνεχίσει επιθετικά την αύξηση των επιτοκίων και διατηρώντας την ανησυχία των επενδυτών για την παραμονή του δείκτη τιμών καταναλωτή σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

    Τα στοιχεία στη Βρετανία έρχονται μετά από την προειδοποίηση της Isabel Schnabel, μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας δεν έχουν το περιθώριο να συμβιβαστούν με τον υψηλό πληθωρισμό και δεν θα πρέπει να διστάσουν να αυξήσουν περαιτέρω το κόστος δανεισμού.

    Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αποκλιμακώνεται, τρέχει ακόμη με υπερδιπλάσιες τιμές σε σχέση με τον στόχο του 2% και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να τον επαναφέρουν υπό έλεγχο.

    Goldman Sachs, UniCredit SpA και BNP Paribas βρίσκονται μεταξύ των τραπεζών που άλλαξαν τις προβλέψεις τους πρόσφατα σχετικά με την κορύφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, προβλέποντας ότι θα φτάσουν πλέον στο 4%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κριστίν Λαγκάρντ: Θα συνεχίσουμε τις αυξήσεις και τον Ιούλιο-Δεν σκεφτόμαστε παύση επιτοκίων

    Morgan Stanley: Μείνετε στα ομόλογα – «Κλειδί» και πάλι οι κεντρικές τράπεζες

    Fed-ΕΚΤ: Οι αποφάσεις για τα επιτόκια – Πότε αναμένεται μείωση

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ