• Top Stories

    Οι 500.000 κινήσεις λογαριασμών, κλειδί για τη νέα λίστα με καταθέτες


    Πλήθος κινήσεων λογαριασμών προσώπων, που φτάνουν τις 500.000, περιλαμβάνει η νέα λίστα Φαλτσιανί, που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη. Πρόκειται για καταθέτες, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
    Σύμφωνα με υψηλόβαθμη δικαστική πηγή, οι επίμαχες  κινήσεις ουσιαστικά αποκρυπτογραφούν τη λίστα, αφού εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί η προέλευση των χρημάτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα αυτά στοιχεία δίνουν απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα, σχετικά με τους τροφοδότες λογαριασμούς: ποιοι κατέθεσαν χρήματα, πότε και πού κατευθύνθηκαν αυτά.
    Πρόκειται, στην ουσία, για ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, το οποίο παραδόθηκε αργά χθες το βράδυ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και, για το άνοιγμά του, απαιτείται ειδική τεχνική επεξεργασία.
    Τα στοιχεία αυτά, που παρέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλη Καλογήρου, έρχονται να προστεθούν σε αυτά, τα οποία είχε δώσει ο πρώην υπάλληλος της HSBC, Ε. Φαλτσιανί, μέσα σε ένα στικάκι στον κ. Ζαγοραίο, όταν τον επισκέφθηκε, πριν από περίπου δύο μήνες, στο Παρίσι.
    Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι χθες ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, που ανοίγει το δρόμο για να αξιοποιηθούν όλες οι λίστες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, τα οποία υπήρξαν για τη λίστα Λαγκάρντ. Κάτι, που έμπειροι νομικοί θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο.

    Διαβάστε ακόμα: Πώς ο Τσίπρας ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα της νέας λίστας



    ΣΧΟΛΙΑ