• Business

    Attica Stores: Το νέο μοντέλο σε Ελ. Βενιζέλος και κλειστές αγορές

    • Άννα Διανά
    To Attica Stores στο CIty Link

    To Attica Stores στο CIty Link


    Στους ξένους τουρίστες υψηλών απαιτήσεων και δη αυτούς που προέρχονται από τις τρίτες χώρες στοχεύει η επέκταση του δικτύου Attica Selections που αναπτύσσει η Attica Stores.

    Το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας υπό το σήμα «Attica Selections» που αναπτύσσει από το 2020 η συνδεδεμένη εταιρεία Retail Vision United, υπό τον Αλέξανδρο Στράτο, άνοιξε πρόσφατα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Πρόκειται για ένα κατάστημα 400 τ.μ. στο επίπεδο των αναχωρήσεων και το οποίο διαθέτει μια ευρεία γκάμα επώνυμων brands σε προϊόντα ένδυσης, αξεσουάρ και είδη ταξιδίου, για τη γυναίκα και τον άνδρα. Μεταξύ των 15 brands που φιλοξενεί το νέο κατάστημα είναι περιλαμβάνονται οι Barbour, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Kurt Geiger, Longchamp, Scotch & Soda, Karl Lagerfeld, Zadig & Voltaire κ.ά.

    Ενδιαφέρον για επέκταση του concept σε resorts

    Το ίδιο μοντέλο των μικρών καταστημάτων με επιλογές premium brands λειτουργεί ήδη στo Navarino Dunes (Costa Navarino) στην Πύλο, σε έναν χώρο 150 τ.μ. και ένα δεύτερο μικρότερο κατάστημα στο Sani Resort στη Χαλκιδική.

    Το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μοντέλου καταστημάτων σε κλειστές αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, κυρίως resorts είναι ισχυρό, καθώς αποτελούν μια επιπλέον δεξαμενή για την ενίσχυση των πωλήσεων tax free, που συνεισφέρουν σημαντικά στον τζίρο της Attica Stores.

    Στο +48% οι πωλήσεις tax free

    Άλλωστε ήδη οι πωλήσεις tax free είναι ενισχυμένες, καθώς σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, από τις αρχές του χρόνου έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου «τρέχουν» με ρυθμό ανάπτυξης 48% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Σημαντική αύξηση στο ίδιο διάστημα καταγράφεται και στις πωλήσεις που είναι ενισχυμένες κατά 21% ενώ βελτιωμένη είναι και η κερδοφορία. Στόχος της διοίκησης είναι φέτος ο τζίρος να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ από 190 εκατ. ευρώ το 2022 γεγονός στο οποίο θα συμβάλλουν και οι επενδύσεις επέκτασης και αναβάθμισης των εμπορικών χώρων ύψους 10 εκατ. ευρώ για το 2023.

    Ήδη υλοποιείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο η νέα επέκταση του 2ου ορόφου στο City Link, όπου πλέον το Attica Stores έχει όλο τον διαθέσιμο όροφο (εκτός από τον χώρο που βρίσκεται το Holmes Place) και ο οποίος θα ενισχυθεί με περισσότερες luxury ανδρικές μάρκες. Υπενθυμίζεται ότι είχαν ήδη προστεθεί περίπου 4.000 τ.μ. επιφάνειας πωλήσεων, καθώς επεκτάθηκαν σε πρώτη φάση ο 3ος και 4ος όροφος ενώ σχετικά πρόσφατα δόθηκε προς χρήση στο κοινό και η επέκταση του 5ου ορόφου. Με την επέκταση του 2ου ορόφου, το Attica Stores στο City Link θα είναι 34.000 τ.μ. ενώ η Αττικά Πολυκαταστήματα στο σύνολό της θα διαχειρίζεται 62.000 τ.μ.

    Οι επενδύσεις και η έμφαση στα luxury brands

    Την επόμενη τριετία, έως το 2025, θα ακολουθήσουν επενδύσεις για αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις όλων των πολυκαταστημάτων του δικτύου ενώ έπονται και οι επενδύσεις στο Ελληνικό.

    Στο Vouliagmenis Mall για ένα κατάστημα από 10.000 έως 12.000 τ.μ. και στη Marina Galleria ένα κατάστημα περίπου 1.000 τ.μ. όπου ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το προϊοντικό μείγμα.

    Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία χτίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα luxury brands, δηλαδή σε ένα κομμάτι της αγοράς που δραστηριοποιούνται κυρίως monobrand καταστήματα διεθνών οίκων μόδας ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων με premium μάρκες διατηρώντας παράλληλα συνεργασίες και με πιο προσιτά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό brands.

    Ο Κ. Τσουβελεκάκης στη θέση του Ηλία Κούκουτσα

    Στο μεταξύ αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικά Πολυκαταστήματα έφερε η παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της εταιρείας, Ηλία Κούκουτσα.

    Η παραίτηση, που γνωστοποιήθηκε στις 22 Μαΐου έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. και στη συνέχει εξελέγη ως νέο μη εκτελεστικό μέλος ο Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, ο οποίος ορίστηκε ως πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.

    Στο νέο Δ.Σ. ο Δημοσθένης Μπούμης παραμένει διευθύνων σύμβουλος, όπως και ο Διονύσιος Δουλαβέρης ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Stores: Νέα επένδυση στο City Link και στόχευση τα 200 εκατ. ευρώ το 2023

    Calzedonia-Intimissimi: Χρυσάφι τα εσώρουχα

    Ανεβαίνει κατηγορία η Optima της οικογένειας Παντελιάδη



    ΣΧΟΛΙΑ