• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κοιτάζει τις 1.220 μονάδες, €410 χιλ. το λεπτό ο τζίρος!

    Χρηματιστήριο


    Με 10 εκατ. ευρώ (410 χιλιάδες ευρώ το λεπτό) πριν καν παρέλθει το πρώτο ημίωρο από το άνοιγμα των συναλλαγών, δείχνει ότι η αγορά κρατάει τη φόρα που ξεκίνησε από χθες μετά τη θριαμβευτική νίκη με 21 μονάδες διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

    Η αγορά δεν δείχνει διάθεση να «χάσει» τα υψηλά 9 ετών, με κίνηση κάτω από τις 1.200 μονάδες.

    Το πιθανότερο -τεχνικό- σενάριο, είναι ο δείκτης να επιχειρήσει κίνηση προς τις 1.220 μονάδες με διακύμανση το επόμενο διάστημα και μέχρι τις ερχόμενες εκλογές στην περιοχή των 1.250 μονάδων.

    Η αγορά μπαίνει στη διαδικασία τιμολόγησης της επικείμενης ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας που θα μπορούσε να γίνει ακόμα και τον Ιούνιο από τη στιγμή που άρεται ο αστάθμητος παράγοντας της πολιτικής αβεβαιότητας.

    Τυχόν εσωτερικά γυρίσματα στις μετοχές, όπως εξηγούν οι χρηματιστές, δίνουν την ευκαιρία για την είσοδο και νέων παικτών.

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρων επενδυτών προς τις χρηματιστηριακές για την ενεργοποίηση και πάλι κωδικών ή το άνοιγμα νέων. Το κλίμα ευφορίας που δημιουργεί η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας σε ισχυρή πολιτική δύναμη στη χώρα, δεν αφήνει αμφιβολίες και άλλες επιλογές, ανέφεραν χρηματιστές νωρίτερα την Τρίτη.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) εκκίνησε στις 1.203 μονάδες, κινούμενος σε νέα υψηλά από το 2014, αλλά με τις τράπεζες και τα άλλα blue chips να εμφανίζουν σημάδια ανοδικής… κόπωσης.

    Οι διακυμάνσεις είναι οριακές και πιθανώς να χρειαστεί η κατοχύρωση κάποιων βραχυπρόθεσμων κερδών.

    Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές έφτασαν χθες στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη σαρωτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη να σημειώνουν κέρδη μέχρι 17%.

    Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 που στήνει νέα βάση πάνω από την τιμή των 9 ευρώ που είχε γίνει η αύξηση κεφαλαίου τον Δεκέμβριο του 2021.

    Αυτή την ώρα η μετοχή υποχωρεί οριακά στα 9,33 ευρώ, με κίνηση λίγο πιο πριν πάνω από τα 9,40 ευρώ.

    Στα 6,10 η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 και απώλειες 1,29%, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 λίγο κάτω από τα 2,70 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο 1,3775 με οριακή άνοδο η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68.

    Ενδιαφέρουσα η κίνηση στον ΟΤΕ που συνεχίζει και σήμερα πάνω από τα 14 ευρώ και με κέρδη 1%.

    Διόρθωση βγαίνει στα διυλιστήρια, κυρίως στα ΕΛΠΕ, αντίδραση και σήμερα με περισσότερο από 1% στην ΕΥΔΑΠ.

    Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 στα 23,10 ευρώ, διόρθωση κατά 0,55 στον Μυτιληναίο.

    Πιέσεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τιτάν και Aegean.

    Χθες ο τζίρος ξεπέρασε τα 360 εκατ. ευρώ.  Ο, δε, τραπεζικός κλάδος πλησιάζει τις 1.000 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Ράλι 13% στις τράπεζες μετά τις εκλογές – Ποιοι είναι οι καταλύτες για περαιτέρω άνοδο



    ΣΧΟΛΙΑ